Mrtvé tělo ve Vltavě: Je to keškař Honza, potvrdila policie

Posledním špetkám naděje je zřejmě konec. Policisté po dlouhém pátrání ve Vltavě objevili mrtvé tělo, které patří pohřešovanému keškaři Honzovi.

Pátrání policistů po pohřešovaném keškaři Honzovi je u konce. V posledních dnech usilovně prohledávali Vltavu i stoky, které do ní ústí, a nyní u Slovanského ostrova skutečně našli lidské tělo. Zda skutečně patří od soboty zmizelému mladíkovi, určí až ohledání.

„Můžeme potvrdit, že jsme u Slovanského ostrova nalezli ve vodě lidské tělo. Teď probíhá jeho ohledání,“ potvrdil Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský. Brzy poté policie sdělila, že mrtvé tělo patřilo pohřešovanému Honzovi.

„Mysleli si, že se na vodě nachází nutrie nebo krysa. Chtěli se na ni podívat, a když se dostali blíže, hlava se pootočila a oni zjistili, že se nejedná o zvíře, ale o člověka,“ popsala Blesku svědkyně.

Honza zmizel v sobotu pod Motolským potokem, kde spolu s přítelkyní a dalšími dvěma kamarády hledal v rámci hry geocaching tzv. kešku. Nad zemí se totiž strhl prudký liják a stoky zaplavil. Celou čtveřici pak semlel silný proud.

Ještě v ten samý den policisté pod Jiráskovým mostem objevili tělo mrtvé dívky. Zbylé dva „keškaře“, včetně Honzovy přítelkyně, kolemjdoucí na poslední chvíli jako zázrakem zachránili z Vltavy. 

Právě dívka zmizelého muže se nevzdávala naděje, že je její přítel naživu a dosud nikoho nekontaktoval jen proto, že je otřesen. Dnes její naděje zřejmě definitivně zhasla.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:01 sobota 13. října 2018. Anketa je uzavřena.

  • 11
  • 10
  • 10
  • 9
  • 9
  • 8