Nehoda na Domažlicku, při které se zranilo 20 lidí: Osobní vlak poslali na trávu!

K další vážné nehodě došlo ve středu na českých kolejích. V Kdyni na Domažlicku se srazil osobní vlak s technickým vozidlem a vykolejil. Zraněno bylo dvacet lidí, z toho čtyři vážně. Nehoda se stala poté, co osobní vlak projel odjezdové návěstidlo a vjel na neudržovanou a zatravněnou kolej, na které dostal skluz.

Ke srážce osobního vlaku s technickým vozidlem došlo ve středu ráno na nádraží v Kdyni na Domažlicku. Záchranáři ošetřili a převezli do nemocnic dvacet lidí, z toho čtyři byli vážně zranění. Jeden člověk zůstal ve vlaku zaklíněný. O nehodě informovala ČTK.

Vrtulník z Líní odvezl dva vážně zraněné lidi do plzeňské fakultní nemocnice. Jihočeský vrtulník letěl se dvěma vážně zraněnými pacienty do Motola.

Podle Drážní inspekce vjel osobní vlak za odjezdové návěstidlo, které bylo v poloze zakazující jízdu, a vykolejil.

„Osobní vlak jedoucí z Klatov do Domažlic projel odjezdové návěstidlo zakazující jízdu, vjel do postavené vlakové cesty pro služební vlak a následně se s tímto vlakem srazil,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Na nádraží v Kdyni na Domažlicku se ve středu ráno srazil osobní vlak s technickým vozidlem.

Jak zjistil Expres.cz a jak ukazují fotografie z místa nehody, Správa železnic poslala vlak na neudržovanou a poměrně hustě zatravněnou kolej. Právě na trávě mělo dojít ke skluzu a následnému vykolejení.

Vlak poslali na zatravněnou kolej, pak vykolejil.

Jak informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová, případ si převzali domažličtí kriminalisté. Evidují ho jako obecné ohrožení z nedbalosti.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:49 pátek 8. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 29
  • 27
  • 27
  • 25
  • 23
  • 22