KDU-ČSL se chlubí dobrými vztahy s Merkelovou. Lidé na Facebooku soptí

Jan Bartošek, předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL, se v minulých dnech zúčastnil sjezdu CSU, kde se setkal s kontroverzní německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Lidovec se nechal vyfotit, jak jedné z nejvlivnějších žen světa předává kytici, a snímek v dobré víře sdílel na svém Facebooku. Někteří ho za jeho gesto chválí, množí se ale ti, které chování Bartoška a celé KDU-ČSL pořádně vytočilo!

Kromě Bartoška fotografii sdílela také oficiální facebooková stránka strany KDU-ČSL. Komentář, který předseda poslaneckého klubu lidovců k fotce přidal, působil trochu jako provokace.

„Na sjezdu CSU jsem se potkal i s Angelou Merkelovou. Německo je jedním z hlavních našich zahraničních partnerů a v prohlubování dobrých vztahů musíme pokračovat,“ napsal ke snímku s Merkelovou Bartošek a přidal ještě smajlík. Netrvalo dlouho a v diskusi pod snímkem se rozjela hodně žhavá debata.

Na jedné straně stáli ti, kteří Bartoška za odvážný snímek chválili. „Správný krok,“ napsal pod snímek například Pavel M. Více ale bylo názorů těch lidí, kteří fotografii, kde Bartošek s radostí předává kytici německé kancléřce Merkelové, ostře kritizovali.

KDU-ČSL se chlubí snímkem s Angelou Merkelovou.

„Jsem Váš volič. Ale pokud od politiky téhle baby nedáte ruce pryč, bylo to naposledy,“ vyhrožuje lidovcům například pan Roman R.

A podobně soptili i další Češi. Takto reagovala například paní Vlasta K.: 

„No a právě proto jste ve volbách naprosto pohořeli. Za účast na sjezdech sudetoněmeckého landsmanšaftu vašeho předsedy a ministra kultury a také za to, že jste neprosazovali zájmy ČR, ale poklonkovali Bruselu frau Merkel.“

Lidé to nechápou.

Angela Merkelová je německou kancléřkou od roku 2005. Časopis Forbes ji několikrát označil za nejmocnější ženu světa. V roce 2012 Merkelovou hodnotil jako druhého nejmocnějšího člověka planety, což znamenalo historicky nejvyšší postavení ženy. 

Merkelová má mnoho obdivovatelů, ale nejspíše ještě více kritiků. Nejvíce lidem na ní vadí její proimigrační politika, kterou se mimo jiné proslavila po celém světě.

Německá kancléřka Angela Merkelová je nejmocnější ženou světa. Vyjádřit jí podporu, to se v Česku ale příliš nevyplácí.

Právě v Česku, které se staví velice odmítavě k přijímání migrantů, je Merkelová extrémně nepopulární. Není tak divu, že fotografie, kde Bartošek z KDU-ČSL předává německé kancléřce kytici a ještě se dobrými vztahy s ní chlubí na Facebooku, vzbudila takový ohlas. A už vůbec se nelze divit tomu, že ohlas byl zejména negativní.

Veřejně se v Česku chlubit dobrými vztahy s Angelou Merkelovou, to se prostě nevyplácí. Své o tom už ví Jan Bartošek i celá KDU-ČSL.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:54 čtvrtek 19. dubna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 32
  • 6
  • 6
  • 6
  • 4
  • 4