Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Mladík, který zničil život pokladní z Kauflandu: Byla to od něj pomsta?

    Prodavačka v pražském Kauflandu s vytetovaným hákovým křížem na ruce. | foto: FB

    Fotografie brigádnice z Kauflandu stále hýbe Českem! Někteří se postavili na stranu muže, který snímek sdílel na svém Facebooku, najdou se ale i tací, kteří „fandí“ Miriam, která má na předloktí vytetovaný hákový kříž. Proč by ale muž chtěl kontroverzní pokladní zničit život? Nabízíme vám čtyři body, které mohou ukázat, že se o náhodný snímek nemuselo jednat.

    1) Autor fotografie měl problém s „nácky“

    Redakci Expres.cz se podařilo spojit se s autorem bizarní fotografie a muž, který si přezdívá Ký Bel, se prořekl, že už měl v minulosti problémy s “milovníky“ Adolfa Hitlera.

    „Nějakej pátek zpátky mi nácek po koncertě vyrazil i zub,“ svěřil se redaktorům s děsivou zkušeností Ký Bel.

    Ký Bel asi nemá rád nácky.

    Je tedy jasné, že muž vyznavače nacismu rozhodně neměl v lásce a dost možná jim i měl co vracet. Vyhlédl si tedy smýšlející brigádnici v Kauflandu, o jejíž minulosti nic nevíme, a proto taky nedokážeme rozhodnout, zda je to skutečně obdivovatelka zrůdné ideologie, nebo prostě jen s prominutím nanynka, kterou do toho v její omezené vědomosti navezl třeba její přítel, a chtěl jí to dát za všechny nácky světa „sežrat“?

    2) Radost z triumfu na Facebooku

    Ze svého činu měl muž, který si na Facebooku říká Ký Bel, velkou radost. Snímek, který umístil na svůj profil, okomentovala řada lidí.

    Někteří se postavili na jeho stranu a přišlo jim dobré zničit život pokladní z Kauflandu. Jiným ale Kýblův čin a jeho následné oslavování přišlo přinejmenším nevhodné.

    Ký Bel je na sebe patřičně hrdý.

    I tak se ale muž, s netradičním uživatelským jménem radoval ze svého skvělého nápadu a svůj triumf na Facebooku náležitě oslavoval.

    Autor fenomenální fotografie má ze svého „úspěchu“ velkou radost, někteří jeho nápadem ale pohrdají.

    Zachoval by se takto někdo, kdo by jen tak náhodou vyfotil něco tak bizarního, jako je pokladní z Kauflandu potetovaná nacistickými symboly? Kýblova bezmezná radost ukazuje na daleko více.

    3) „Kýblova“ touha po slávě a penězích

    Redakci Expres.cz se také podařilo zjistit, že muž s přezdívkou Ký Bel dostával takzvaný „finanční revanš“ od tuzemského bulváru.

    Ký Bel se prokecl a prozradil, že spolupracuje s tuzemským médiem.

    Autor fotografie se také omylem prořekl, že má v nejmenovaném médiu známého, se kterým uzavřeli dohodu.

    Ký Bel se prokecl a prozradil, že zná někoho v tuzemském médiu.

    Pokud muž, který si říká Ký Bel, věděl o možnosti takto si vydělat pár korun navíc, tak je zřejmé, že pokladní Miriam nefotil náhodou.

    Šel tedy autor fotografie po penězích a slávě? Tohle by mu rozhodně nebylo ku prospěchu, kdyby se vyhozená pokladní rozhodla s uživatelem vystupujícím pod přezdívkou Ký Bel soudit za to, že ji jako osobu neveřejně činnou bez jejího svolení a vědomí vystavil posměchu a důsledkem jeho činu přišla o práci.

    Podle vyjádření právničky by to byl právě tento mladík, kdo by nakonec byl v problémech.

    4) Ký Bel nakonec svou „společenskou odpovědnost“ neunesl

    Sám Kaufland má v tomto případě nejspíše máslo na hlavě a o alarmujícím tetování Miriam někdo z jejích nadřízených věděl nebo si ho dříve všiml, ale nikomu se to nechtělo „řešit“, než se z toho stal skandál. Nejspíš z toho důvodu, že Miriam byla výkonná a pracovala dobře, až se ze skladu dostala až na pokladnu.

    Nicméně poté, co občan Ký Bel splnil svou oznamovací povinnost, v tomto případě tedy poněkud podivně nikoliv vůči úřadům nebo policii, ale kamarádům a veřejnosti na Facebooku, za kterou ještě podle svých slov od bulvárního média inkasoval finanční odměnu, musel přijít trest od zaměstnavatele v podobě vyhazovu.

    Kauflandu ani na chvíli nepřišla na mysl snaha o nápravu dívky, která evidentně nemá problém se sociálním začleněním, jen prostě možná v minulosti udělala chybu nebo díky nízkému vzdělání úplně nerozumí tomu, proč jsou její tetování takovým problémem, nicméně zaměstnavatel si takový krok rozhodně dovolit může.

    A Ký Bel? Ten si svou nabytou slávu, kdy sám sebe označoval v dikuzích pod fotkou Miriam „za virál“ a chlubil se tím, kolik médií mu volá, nejspíše užil dosyta, jelikož veřejný post s pokladní z Kauflandu nedávno smazal.

    Touhle fotografií se Ký Bel proslavil.

    „Pracuji v Kauflandu na Chodovské, ale vlastně už dlouho ne,“ napsal totiž Ký Bel k fotce pokladní Miriam a spoustě lidem došlo, že Ký Bel věděl, že pokladní bude nejspíš vyhozena, nebo že se mladík chystá podniknout takové kroky, aby Miriam o práci přišla.

    Pod příspěvkem se proto začaly objevovat i komentáře, které Ký Bela zrovna nechválily. Zdá se, že ani on sám nakonec veřejné útoky neustál.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:01 středa 30. srpna 2017. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      134
    • Tvl
      24
    • Super
      22
    • Haha
      18
    • Cože
      13
    • Sladký
      13