Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kandidátka z ODS: Do politiky chci vnést drajv! Posvěcení dostala od Zahradila

    S Janem Zahradilem jsou jedna ruka. | foto: Instagram

    Minimálně čtenáři Expresu o ní už slyšeli. Kateřina Lodrová je chloubou europoslance Jana Zahradila jakožto jeho asistentka, po loňských sněmovních volbách se zase její bujaré oslavy vítězství koalice Spolu dostaly až do zahraničního tisku. Teď chce svoji kariéru posunout hned o několik levelů výše. Kandiduje v podzimních komunálních volbách!

    Není pochyb o tom, že Kateřina bude hvězdou kontaktní kampaně v Horních Počernicích. Na pražské „dvacítce“ žije už sedmnáct let a do voleb půjde z šestého místa kandidátky.

    Pokud by tak volby dopadly podobně jako v roce 2018, potřebovala by preferenční hlasy navíc. Kandidátka bude o to silnější, že se ODS v Horních Počernicích dala dohromady s TOP 09.

    Euforie byla ve štábu Spolu obrovská.

    „Jsem toho názoru, že pokud chce člověk v politice něco měnit nebo do ní něco přinést, musí na to jít pomalu a nemůže mít přehnaná očekávání. Myslím, že komunální politikou by si měl projít každý. Tam to totiž všechno začíná,“ říká půvabná brunetka pokorně.

    Velkým mentorem Kateřiny Lodrové je europoslanec Jan Zahradil. Už roky mu dělá asistentku, jezdí s ním do Bruselu a obecně spolu tráví velkou porci času.

    „Máme hezký vztah. Troufám si tvrdit, že především za poslední rok jsme si k sobě našli bližší cestu. Když spolu jezdíme na debaty do regionů, zpět do Prahy většinou řídím já, posloucháme u toho jeho playlisty ze Spotify a bavíme se o politice,“ říká Lodrová.

    Kateřina Lodrová s Janem Zahradilem

    „Je perfektní pracovat pro někoho, s kým máte velmi podobné názory a s kým si rozumíte jak po osobní, tak po profesní stránce. Velkým přínosem je samozřejmě to, že se mohu učit od politika s bohatou politickou zkušeností na vysoké úrovni,“ dodává spokojeně.

    Byl to právě Zahradil, kdo jí kandidaturu do letošních komunálních voleb posvětil. 

    „Zeptala jsem se pana Zahradila, zda mu nebude vadit, kdybych kandidovala. Řekl mi, že naopak bude rád, a od té doby se věci daly do pohybu,“ vysvětluje začínající politička.

    Na Kateřinu Lodrovou může být ODS pyšná.

    Nelimituje ji ani to, jak moc je časově vytížená. Kandidaturu si přibalila k již zmíněné práci pro Jana Zahradila, do toho všeho ale Lodrová ještě pracuje jako realitní makléřka. 

    „Mám toho teď poměrně hodně. Všechno to má ale jednu obrovskou výhodu: Dělám práci, která mě baví a obrovsky naplňuje. Navíc pracuji s lidmi, kteří jsou moji přátelé. Všechno je pak strašně jednoduché a jde to samo,“ říká Kateřina, která si sem tam najde i volnou chvilku.

    Kateřina ráda cestuje.

    „Volný čas trávím nejraději sportem. Několikrát týdně chodím plavat, v zimě lyžuji, letos jsem poprvé zkusila skialpy a sundala jsem je až na konci dubna. Když je více času, cestuji. To je pro mě největší relax. Miluji poznávání nových kultur a tradic. Na mé poslední cestě mě velmi oslovilo Jordánsko a Izrael,“ usmívá se.

    Jak na voliče? Grilovačka a pivo!

    Kateřinu čeká náročné léto a podzim. Před volbami bude muset sehnat co nejvíce voličů, aby se do hornopočernického zastupitelstva dostala.

    „Chystáme na léto spoustu akcí. Třeba 30. června proběhne na naší Chvalské tvrzi oslava vysvědčení. Připraveny budou dětské atrakce, minidisco a určitě nebude chybět modrá limonáda nebo modrá cukrová vata. Já osobně se nejvíce těším na akci Starosta na grilu. Bude to neformální politická debata s našimi spoluobčany u grilování a pivo budou točit naši kandidáti. V srpnu zase proběhne Den seniorů Horní Počernic a s ním spojená štrúdlová soutěž,“ vyjmenovává.

    Kateřina Lodrová

    „V horké fázi kampaně očekáváme příjezd několika vrcholných politiků. Všechny akce budou brzy dostupné na našich nově připravovaných webových stránkách Odshornipocernice.cz. Chci zapojovat do veřejného dění všechny věkové kategorie. Na kampaň se strašně těším,“ dodává Lodrová spokojeně.

    A pokud volby klapnou?

    „Svou městskou část dobře znám, a pokud budu mít možnosti, chci využít toho, že znám zdejší problémy, které je potřeba řešit. Navíc je vidím jinýma očima než dlouholetý politik. Chci být určitě hlasem mladých lidí a chci vnést do místní politiky trochu drajv a omladit ji, ale rozhodně to neznamená, že se nechci soustředit na jiné věkové skupiny,“ říká.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:56 pondělí 21. listopadu 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      91
    • Haha
      13
    • Super
      12
    • Tvl
      12
    • Cože
      4
    • Sladký
      4
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...