Karvinsko bez teplé vody! V pandemii byla na 2 týdny zastavena dodávka, stěžují si místní

V mnoha českých a moravských městech bývá zvykem, že v létě dochází k odstávkám dodávek teplé vody. Ať už kvůli dovoleným, nebo nutným opravám. Nejinak tomu je i v Karviné, kde je situace o to svízelnější, že výpadek bude delší než obvykle. Přichází v době, kdy se město a okolí potýká s pandemií koronaviru. Léto navíc není tak horké jako loni, a tak studená sprcha nepřijde tolik vhod.

„Škoda že nenapíšete o tom, že v celé, ale naprosto celé Karviné nám byla zastavena na 14 dní teplá voda. Ano, celých 14 dní v kuse,“ napsal nám do redakce jeden z občanů Karviné, města, které aktuálně patří mezi nejpostiženější, co se onemocnění covid-19 týče.

„Hygienikům je to asi jedno. V této situaci to beru jako obří nezodpovědnost. Lidé jsou naštvaní, ale každý mlčí,“ doplnil dotyčný.

Fakt, že mají obyvatelé Karviné smůlu a dva týdny se musejí spolehnout na studenou sprchu, potvrzují i zástupci vodohospodářských společností.

„Oprava horkovodu je důležitá pro zajištění plynulých a bezpečných dodávek tepla a teplé vody pro město v dalších letech. Náročná rekonstrukce potrubí už začala a v červenci si vyžádá třináctidenní odstávku,“ uvedla pro Karvinský a havířovský deník mluvčí společnosti Veolia Energie Jana Dronská.

Dodávky teplé vody v Karviné jsou kvůli rozsáhlé opravě přerušeny v době od 13. do 25. července. 

„Veolia Energie žádá obyvatele o pochopení a za dočasné snížení komfortu se omlouvá. Všechny práce jsou naplánovány tak, aby výměna potrubí byla co nejrychlejší a zároveň bezpečná. Bez teplé vody budou domácnosti téměř dva týdny, ale jen jeden víkend,“ doplnila Dronská s tím, že páteřní horkovod z roku 1966 už nutně potřeboval generální opravu.  

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:38 čtvrtek 12. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

  • 29
  • 29
  • 27
  • 26
  • 25
  • 23