Česká fitness koučka Karolína z USA: Roušky tu nosíme jen my, mají nás za exoty!

Kvůli pandemii koronaviru přišla o práci jak ona, tak její přítel. V těžkých časech se tedy fitness trenérka Karolína Huvarová (34) chtěla vrátit z USA za svou rodinu do České republiky. To ale teď není možné. Jediné, co jí zbývá, je čekat, až se situace uklidní. Mezitím sexy bruneta ve videorozhovoru pro Expres.cz popsala, jak Američané k nebezpečné nemoci přistupují. Z jejích slov je patrné, že tamní obyvatelé mají z koronaviru spíše legraci.

Česká fitness trenérka Karolína Huvarová žije v USA, konkrétně ve městě Rural Hall v Severní Karolíně, se svým přítelem Andrém Niecem už delší dobu. Společně tam působí jako trenéři u profesionálního hokejového týmu Carolina Thunderbirds.

Kvůli pandemii koronaviru byla ale hokejová soutěž Federal Hockey League (FHL) předčasně ukončena, a jak Karolína, tak její přítel se rázem ocitli bez práce. Chtěli se vrátit do České republiky, ale to v současné době není možné.

Podle Karolíny platí v Americe karanténa, která je ve srovnání s tou „českou“, velice mírná. Navíc ji tamní obyvatelé neberou příliš vážně.

Automobilů je venku pořád stejné množství a lidé se courají po ulicích jakoby nic. A oficiální zákaz vycházení ven bez roušek? To zatím Karolína vůbec nezaznamenala!

„V rouškách tu nikoho nepotkáváme, většinou jsme za exoty jen my. Ani lidé v obchodech je nenosí, prodavačky nemají rukavice. Z deseti lidí v obchodě máme na sobě roušky jenom my a možná ještě jeden člověk,“ svěřila Karolína ve videorozhovoru.

„Buď to nechávají na poslední chvíli, anebo si z toho pořád dělají legraci jako ze začátku my v Česku, že je to jenom chřipka a že to není vážné. Tím, že my jsme ve spojení s Evropou a víme, jak to tam vypadá, tak to vážně bereme. Oni (Američané) do toho musí ještě dospět,“ míní česká trenérka, která se s partnerem v ulicích snaží dělat menší osvětu.

„Když nás někdo konfrontuje, proč tu masku máme, snažíme se jim vysvětlit, jaká je situace v Evropě, a říkáme jim, že by to neměli brát na lehkou váhu, že lidé ve velkém umírají,“ říká Karolína.

Mladí kluci se nám v obchodě smáli, že máme roušky

Krásná trenérka v Americe už několikrát zažila velmi nepříjemnou chvíli, kdy se jí skupinka tamních obyvatel kvůli masce či roušce posmívala.

„Šli jsme po obchodě a tam byli tři mladí kluci, kteří si z nás dělali legraci. Měla jsem ji poprvé, cítila jsem se trapně. Pak jsem si ale říkala, že ti lidé nás neznají a děláme to pro naše dobro, takže teď už chodíme v masce bez ostychu,“ řekla s úsměvem Karolína.

Fitness trenérka žijící v USA Expresu dále prozradila, jak moc je v amerických supermarketech těžké sehnat toaletní papír a proč je podle ní dobře, že česká vláda zavedla tak striktní opatření proti rychle šířícímu se koronaviru, který v Česku k dnešnímu dni zabil už 44 lidí.

Na celý rozhovor se podívejte ve videu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:03 sobota 1. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 36
  • 29
  • 25
  • 25
  • 24
  • 23