Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Němci o karlovarském útoku: Brutální! A Fiala mlčí, protože je pro migranty, hřímá Okamura

    Silvestrovské řádění afghánského migranta, který si odskočil do Karlových Varů téměř ubodat sedmatřicetiletou ženu a další znásilnit, rezonuje i sousedním Německem. Právě odtamtud totiž třiadvacetiletý muž přijel. Česká vláda v čele s premiérem Fialou a ministrem vnitra Rakušanem se zatím k ohavnému činu nevyjádřila, což některým lidem vadí. „To mlčení je ostudné,“ hřímá šéf SPD Tomio Okamura, který v Česku platí za nejhlasitějšího kritika migrace.

    „Útok nožem a brutální znásilnění na Silvestra,“ hlásá titulek známého německého serveru Tag24.de, jehož autor potom ještě perex článku okořenil slovem „kruté“.

    Silvestrovský případ, kdy se afghánský migrant pokusil v Karlových Varech jednu Češku zavraždit a několikrát ji bodl, aby si následně vyhlédl další a v lese ji znásilnil, rezonuje celým Německem. Nejeden článek tomu ostatně věnoval i prestižní Bild a další média.

    Novináři jsou prozatím odkázáni na stručné vyjádření policie. Překvapivě se k řádění afghánského migranta nijak nevyjadřuje česká vláda, byť podobný případ, který se v červnu 2019 odehrál na Litoměřicku, se probíral i v Poslanecké sněmovně a tehdejší ministr vnitra Jan Hamáček ho komentoval na sítích.

    Jeho nástupci Vítu Rakušanovi už několik lidí na Twitteru vzkázalo, zda by se náhodou ze své funkce k případu, kdy na území Česka řádil cizinec, dopustil se pokusu o vraždu a znásilnění, neměl vyjádřit.

    Šéf SPD Tomio Okamura, který záležitost aktivně komentuje na Twitteru, si naopak zuby pro změnu brousí na premiéra Petra Fialu.

    „Premiér Fiala k případu ostudně mlčí, protože schvaluje multikulturní proimigrační politiku EU,“ vzkázal Okamura Expresu.

    Afghánec během silvestrovské noci jednu ženu pobodal, druhou znásilnil.

    Migrační politika podle něj nefunguje, a tak bychom se podle šéfa SPD měli obávat i dalších útoků.

    „Bohužel se v poslední době nejedná o první případ znásilnění islámským migrantem na našem území. Tyto případy budou pokračovat, protože nejsou vytvořeny překážky. Naopak bylo v Evropském parlamentu schváleno, že mají být vytvořeny legální cesty pro příchod dalších migrantů,“ nelíbí se Okamurovi, podle něhož se vinou našich ministrů vnitra stanou Češi doslova lovnou zvěří.

    „Vzhledem ke zcela nefunkčnímu Schengenu a neschopnosti českých ministrů vnitra zajistit bezpečnost našich vlastních hranic se bohužel stáváme ve své vlastní zemi lovnou zvěří islámských migrantů,“ dodává šéf SPD.

    To bývalý ministr vnitra Jan Hamáček kritikou na svého nástupce šetří. Naopak je podle něj v pořádku, že vládní představitelé případ nekomentují.

    „Je to kriminální čin a je to samozřejmě tragédie pro ty dvě oběti. Policie z mého pohledu zafungovala dobře, protože pachatele velmi rychle dopadla a zadržela. Zaslouží se jí poděkovat. Případ je teď ve věci šetření a politici obecně nemají možnost vstupovat do živých kauz. Komentáře jsou teď hlavně na orgánech činných v trestním řízení,“ říká Hamáček.

    K případu se pro Expres.cz vyjádřil i expremiér Andrej Babiš. Ten vyjádřil lítost nad zničenými životy dvou nevinných českých žen a za viníka označil Německo.

    „Je to tragický následek neuváženého otevření hranic Německem v roce 2016. Opět to dokazuje, že neřízená nelegální migrace představuje přímé ohrožení našich lidí. Ještěže nejsem soudce, protože bych nedokázal být nestranný v případu, kdy někdo zničí životy dvou nevinných žen. Takového v uvozovkách člověka bych zavřel do vězení na doživotí,“ říká Babiš.

    Policie během jediného víkendu zajistila dostatek důkazů, aby Afghánce obvinila z vraždy ve stadiu pokusu a ze znásilnění, za což mu hrozí až osmnáct let.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 středa 4. května 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      299
    • Trapas
      21
    • Tvl
      15
    • Haha
      12
    • Cože
      6
    • Sladký
      4