Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zemanovy příznivce pohoršila smrt Karla Slezáka, tak připravili odvetu

    Stejně tak jako polovina voličů nemůže přijít prezidentovi na jméno, ta druhá na něj přísahá. Incident ve volebním štábu Miloše Zemana a následné úmrtí jednoho z hlavních aktérů, podnikatele a novináře Karla Slezáka, je jasnou ukázkou dokumentující názorovou rozpolcenost našich občanů. Z tábora Zemanových příznivců se nyní vynořila aktivita odsuzující praktiky novinářů, proti kterým i prezident dlouhodobě bojuje.

    Smrt „Zemanova boxera“ Karla Slezáka, kterou někteří dávají do souvislosti s údajnou mediální štvanicí kolem jeho osoby, vyvolala reakci v táboře prezidentových příznivců.

    Ti se rozhodli zveřejnit kondolenční prohlášení, ve kterém nabízejí poněkud jiný úhel pohledu na celou kauzu, než sdílejí nejen přímo zaangažovaní novináři, ale také významná část veřejnosti.

    „My, níže podepsaní, vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině zesnulého kolegy novináře Ing. Karla Slezáka. Jeho jednání při událostech v Top hotelu 27. 1. 2018 chápeme jako snahu pomoci jinému kolegovi ve zdravotním ohrožení, což patří k elementárním etickým parametrům nejen výkonu novinářské profese, ale obecně lidského chování a jednání. Fakt, že se někteří jiní novináři snažili z celé události vytěžit jen bulvární zpravodajství bez ohledu na humanitární kontext, naopak považujeme za nemravný a porušující všechny novinářské kodexy a pravidla. To, že pana Ing. Karla Slezáka za jeho snahu pomoci kolegovi vyloučil ze svých řad Syndikát novinářů, je zcela nepochopitelné a tuto organizaci naprosto zahanbující. Nemůžeme nikoho vinit z toho, že pan Ing. Karel Slezák již není mezi námi, ale uvedené okolnosti svědčí o tom, že v naší společnosti nepanuje shoda, mravnost a humanita, ale jen zápas o vliv a moc za každou cenu. To je smutný výsledek bezmála třiceti let vývoje demokracie v naší zemi. Čest památce Ing. Karla Slezáka!“

    Celá politováníhodná a do jisté míry tragikomická situace se odehrála v režii alkoholem posílených sympatizantů prezidenta slavících v pražském Top hotelu tak mocně, až jeden z nich Milan Rokytka v opilosti zkolaboval. Následně se trojice mužů pokusila zabránit akreditovaným žurnalistům scénu zdokumentovat. Právě bývalý boxer Karel Slezák se rozhodl natrénovat několik direktů na přítomného reportéra. V následných dnech pak zřejmě neustál tlak na svou osobu a zemřel na srdeční disekci aorty.

    Vypjatou situaci, kdy podnapilí muži vyhánějí novináře a fyzicky napadají i ženy, odsoudili především Zemanovi odpůrci, zatímco jiní to kvitovali smyslu „konečně hyeny dostaly, co zasloužily“. Stejně tak někteří smrt Karla Slezáka v diskuzích na Facebooku považovali za důkaz „že Boží mlýny melou“. To nakonec donutilo desítky přátel nebožtíka k reakci a dodnes prohlášení podepsaly necelé dvě stovky lidí, mezi nimiž nechybí ani jeden z útočníků Jan Šolta.

    Klišé, které mezi Zemanovými příznivci opakovaně zaznívá, je nízká úroveň české žurnalistiky, prezident novináře uráží při různých příležitostech a sám jeho ruský protějšek Putin ho musel krotit, když žertoval výrokem o nutnosti žurnalisty likvidovat.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:44 úterý 12. června 2018. Anketa je uzavřena.

    • Super
      32
    • Trapas
      14
    • Haha
      10
    • Tvl
      9
    • Sladký
      6
    • Cože
      5