Sháníte byt? V domě knížete Schwarzenberga se prodává 2 + kk za 15 milionů

Politik a šlechtic Karel Schwarzenberg (81) se stal developerem! V pražské Ostrovní ulici nedaleko Národní třídy dostavěl bytový dům s 8 bytovými jednotkami a 20 parkovacími místy v podzemní garáži. Kromě jednoho bytu, který si nechal, jsou ostatní na prodej. Dovolit si je však může málokdo. Parádní 2 + kk tu pořídíte za 15 milionů korun.

„Pro projekt jsme dostali stavební povolení už v roce 2008, ale kvůli krizi jsme jeho realizaci odsunuli. Stavět jsme začali až v roce 2017 a hotoví budeme v polovině příštího roku. Projekt měl prostě svůj čas,“ řekla o novém přírůstku v Ostrovní ulici jednatelka developerské společnosti Atkins a Langford Development Anna Ježková, když se konečně začalo stavět.

„Když projekt chystáme, vidím před sebou budoucí klienty, jak se jim v nových prostorách bude žít,“ doplnila Ježková.

Sám investor je z výsledku nadšen. „Doufám, že tu lidé najdou příjemné bydlení,“ řekl Blesku Karel Schwarzenberg, který se zařekl, že s dalšími investicemi už skončil, protože tento dům byl jeho posledním počinem. „V Praze už stavět nebudu, další pozemky tu nemám,“ uzavřel.

Přestože pozemky získal kníže v restituci zpět už roku 2003, se stavbou čekal, až se realitní trh ustálí. 

„Naše rodina je vlastní od poloviny 19. století, kdy byly součástí dědictví od Vratislavů,“ upřesnil kníže. Stavět se začalo loni v květnu, kolaudace proběhla v červenci. Dům se tak stal spolu s Deymovským palácem a sídlem Knihovny Václava Havla součástí celku. 

V domě je v pěti podlažích celkem osm bytů, jeden si ponechal sám Schwarzenberg, nechybí ani podzemní parkoviště. I přes poměrně vysokou cenu, na kterou drtivá většina Čechů nedosáhne, 2 + kk vyjde na 15 milionů, je o byty prý dost velký zájem. 

Podle odborníků na realitní trh pak odpovídají cenové hladině pro danou, velmi žádanou oblast, navíc jde o nový developerský projekt. 

No, nekupte to!

Je zvláštní vidět, že zatímco podnikání a miliardy Petra Kellnera se skloňují ve všech pádech, dost často a je na ně nahlíženo velmi kritickým okem, Schwarzenbergův majetek, který se odhaduje na několik miliard, a projekty zůstávají bez povšimnutí a tak velkému zájmu se zdaleka netěší...

Fotogalerie

.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:44 pondělí 6. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 39
  • 17
  • 16
  • 16
  • 15
  • 12