Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Schwarzenberg o Ferim: TOP 09 bude hodně chybět, mám ho rád a chci s ním mluvit

    Karel Schwarzenberg | foto: iDNES.cz

    Nedávno se bývalý předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg (83) rozpovídal o kauze Dominika Feriho a svým postojem nepříjemně překvapil českou veřejnost. Údajné znásilnění několika dívek přirovnal k tomu, když se „kluk snaží dostat holku do postele“. Teď kníže o Fermim promluvil znovu a vypadá to, že lehce změnil názor. S mladým politikem a bývalým poslancem by si rád promluvil, straně prý bude chybět.

    „Nikdy jsem nic takového neslyšel a co je prosím nevhodné chování? A co je sexuální obtěžování? Že pětadvacetiletý kluk se snaží holku dostat do postele a opačně bylo vždy považováno za normální. Tak prosím nebuďme pokrytci,“ řekl Karel Schwarzenberg o sexuálním skandálu Dominika Feriho pro iDNES.cz.

    Bývalý poslanec si za to vysloužil kritiku ze všech stran. Není tajemstvím, že Schwarzenberg Feriho bral jako svého „politického syna“ a nejspíše se ho tedy snažil krýt. 

    „Karel Schwarzenberg, ikona pravdy a lásky, trumfl i obvyklé krytí pedofilie katolickou církví,“ okomentoval Schwarzenbergova slova politik Matěj Stropnický.

    V nejnovějším rozhovoru ale bývalý kandidát na prezidenta zvolil už výrazně jinou rétoriku a očividně už Feriho skandál nebere na lehkou váhu.

    „Nemám nic proti tomu, aby násilníci byli přísněji trestáni. Jinak ale doufám, že případný zákon nebude šitý horkou jehlou,“ řekl Schwarzenberg v rozhovoru pro Blesk.cz, když dostal otázku na případné zpřísnění trestu za násilné chování vůči ženám.

    Co se Dominika Feriho týče, s ním Schwarzenberg prý od vypuknutí celé aféry nemluvil, ale rád by se s ním setkal.

    „Mám ho v podstatě rád, takže kdyby on o to stál, rád si s ním promluvím,“ pravil kníže, který si je jistý tím, že straně TOP 09 bude Feri citelně scházet.

    „Byl chytrý a silný kandidát a myslím, že nám pár hlasů určitě ubere. I tak věřím, že budeme mít slušný výsledek. Mladí lidé měli Dominika rádi nehledě na nás starší. Vítězil kouzlem osobnosti,“ myslí si Schwarzenberg.

    Nepřála jsem si s ním mít sex a on to udělal!

    Kauza kolem Dominika Feriho naplno propukla koncem května, kdy se na sociálních sítích začala objevovat svědectví několika žen, které tvrdily, že mají s politikem nehezkou zkušenost. 

    Feri měl vyvíjet nátlak na mladé studentky, některé z nich údajně donutil k sexu.

    Reportéři Deníku N a Alarmu před časem přinesli svědectví dívek, které politika viní například z toho, že měl jednu z nich nahý „přepadnout“ při sprchování a zatarasit jí koupelnu.

    „Pořád mi opakoval, že to bude jenom trochu, že to bude jen chvíli, moje odmítání ho vůbec nezajímalo. Nakonec to proti mé vůli a navzdory tomu, že jsem několikrát jasně řekla ne, udělal. Nepřála jsem si s ním mít sex, a on to udělal,“ nechala se slyšet v rozhovoru s reportéry Deníku N a Alarmu.

    „Vím to už delší dobu. Markéta mi vše vylíčila, včetně těch hrozných věcí, které jí řekl. Že to bude trochu, že to bude málo. Měla ale tendenci obviňovat samu sebe, že se v té situaci nedokázala ubránit, také pro ni bylo těžké si připustit, že k tomu reálně došlo,“ popsala kamarádka dívky, kterou měl Feri donutit k sexu.

    Feri po skandálu skončil jako poslanec i coby člen TOP 09. K přerušení členství ho vyzvalo vedení strany. Mladý politik poté radikálně změnil image a podle informací Expresu zmizel do zahraničí.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:55 čtvrtek 7. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      53
    • Super
      9
    • Haha
      9
    • Sladký
      7
    • Tvl
      7
    • Cože
      6
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...