Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Psychiatr Babiše ml.: Fotografie s Pekarovou a podnikající „všeuměl“. O soudním znalectví ani zmínka

    Posudek na Andreje Babiše mladšího dělal tajemný kamarád Markéty Pekarové Adamové. | foto: Twitter

    Pět hodin vyšetření a poté společný oběd se svíčkovou. Tak vznikal posudek na Andreje Babiše mladšího u Karla Kaufnera, kterého antibabišovský server Forum 24 označuje za soudního znalce v oboru psychiatrie. Na sociální síti Twitter se ale objevila řada lidí, jimž na celé věci něco nehraje. Kaufnera si prý hledali na internetu, a zatímco o soudním znalci nenašli ani zmínku, objevily jeho fotografie s šéfkou TOP 09 Markétou Pekarovou Adamovou.

    „Můžete prosím objasnit, kdo je Karel Kaufner? V seznamu soudních znalců není ani jeho, ani podobné jméno, vygooglit se nedá. Působí to nevěrohodně,“ píše na sociální síti uživatelka Holly.

    „Jen otázka, ten MUDr. Karel Kaufner, soudní znalec z psychiatrie, má být český soudní znalec? Že není v seznamu soudních znalců. Jediný Kaufner, co jsem našel, je pán žijící ve Švédsku, který agilně píše proti opatřením do diskuzí Seznamu a Novinek,“ přidává se muž jménem Daniel.

    Ten dokonce přiložil odkaz na databázi soudních znalců Ministerstva spravedlnosti, které žádného znalce s příjmením Kaufner skutečně neeviduje.

    Naopak podle informací Expres.cz Karel Kaufner žije ve Švédsku a podniká tam. Jeho jméno je spojeno se společností KJ Consulting AB, která poskytuje širokou škálu služeb: od psychiatrických posudků až po ochutnávku vín či zážitkové výlety.

    „Účelem činnosti společnosti je vedení poradenské činnosti, kurzů a přednášek v oblasti zdraví, zdravotnictví, kultury a mezinárodní výměny, tlumočení, vedení, pořádání koncertů, ochutnávek vín a zážitkových výletů, vydávání a psaní novinových článků a knih, společnost bude provádět školení, výrobu a prodej vzdělávacích materiálů a literatury, jakož i činnosti s nimi kompatibilní. Nabízíme lékařské služby v psychiatrii a forenzní psychiatrii a také asistenci při znaleckých posudcích u soudu v psychiatrických případech,“ stojí ve výroční zprávě.

    Tím ale stín pochybností kolem údajného soudního znalce nekončí.

    Celá řada lidí upozorňuje, že je pátrání po Karlu Kaufnerovi zavedlo ke společným fotografiím s šéfkou TOP 09 Markétou Pekarovou Adamovou. Ta má evidentně blízko nejen k němu, ale také k jeho manželce.

    „Pan doktor a... jaké překvapení,“ komentuje jeden z twitterových diskutérů. 

    „Kdopak to vodí Babiše juniora?“ ptá se další.

    Server Parlamentní listy ohledně podezřelého spojení Pekarové a Babiše juniora hovořil s údajně důvěryhodným zdrojem z diplomatického prostředí.

    „Pekarová je pod velkým vlivem Kalouska, nikoli Pospíšila, jak to bylo původně. Kalousek vychází velice dobře s Pavlem Novotným i lidmi z Fora 24. A všechny tyto zúčastněné spojuje osoba doktora Kaufnera. Byl to on, kdo se fotil na Šafrově webu, byl to on, kdo se fotil s Markétou Pekarovou, nejde o žádnou náhodou, ale cílenou provokaci vůči Babišovi – premiérovi,“ míní zdroj.

    Markéta Pekarová Adamová s Karlem Kaufnerem

    Podle zdroje byla celá akce v režii zmíněných jedinců. Šéfka TOP 09 má být údajně spojena i se samotným režisérem Vítem Klusákem, který Andreje Babiše mladšího do Ústí nad Labem doprovázel, a to skrze sestru, která studovala na FAMU.

    „Paní Pekarová Adamová nemá žádné kontakty na v článku uvedeného psychiatra, nepojí ji s ním žádný vztah a nikterak spolu nekomunikují a nikdy nekomunikovali. Pokud se má jednat o zveřejněné fotografie, jednak není zřejmé, zda se má skutečně jednat o psychiatra uvedeného v předmětném článku, za druhé fotografie byla pořízena v rámci oficiální cesty výboru Poslanecké sněmovny, jehož byla paní Pekarová Adamová členkou, do Švédska, kdy v rámci této cesty proběhlo formální oficiální setkání zástupců Parlamentu ČR s krajany žijícími ve Švédsku. Vyvozování jakéhokoli vztahu ze zveřejněných fotografií je zcela neopodstatněné,“ zaslal do redakce vyjádření právník TOP09.

    „Tvrzení, že paní Pekarová Adamová je spojena s panem Vítem Klusákem skrze studující na FAMU, je další zcela nesmyslnou lží. Paní Pekarová Adamová pana Klusáka nezná a nikdy neznala, sestra paní Pekarové Adamové na FAMU nestudovala,“ uvedl k tomu advokát TOP09.

    Premiér reagoval tím, že ví, kdo jeho syna zneužívá. „My víme, kdo ho zneužívá, ale já o tom nechci mluvit,“ řekl Babiš ve čtvrtek. Dodal, že se o syna vždy dobře staral, má čisté svědomí a situace ho mrzí.

    Miloš Zeman předsedu vlády podpořil. „Prezident republiky Miloš Zeman odsoudil aktivity režiséra Víta Klusáka, který organizuje vystoupení psychicky nemocného syna českého premiéra,“ napsal v sobotu na twitteru mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček. Hlava státu podle něj při této příležitosti vyjadřuje předsedovi vlády plnou solidaritu.

    Diagnóza u svíčkové

    Lékař Karel Kaufner se měl podílet na vyšetření premiérova syna a shledat ho duševně zdravým. Tuto zprávu přinesl server Forum 24, který vede šéfredaktor Pavel Šafr, který se dlouhodobě netají záští k Andreji Babišovi.

    Zajímavé je, že Karlu Kaufnerovi stačilo pár hodin u svíčkové, aby vyvrátil diagnózu schizofrenie. V rozporu s tímto je však juniorovo prohlášení uveřejněné na protibabišovském Foru 24, v němž se píše, že takové šetření musí trvat nejméně půl roku.

    „Diagnózu schizofrenie, kterou stanovila dr. Protopopová mně, ale není možné určit dříve než za měsíc pozorováním chování pacienta (v USA je to šest měsíců),“ stojí v prohlášení.

    Rovněž zajímavé je, že se takového odborníka podařilo najít až ve Švédsku. Na druhou stranu lidé kolem Pavla Šafra měli docela štěstí, také mohli skončit v amazonském pralese u nějakého šamana. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:53 sobota 1. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      350
    • Super
      263
    • Tvl
      40
    • Haha
      26
    • Sladký
      15
    • Cože
      13