Janeček se spojil se Zwyrtek Hamplovou. Seminář jim chtěli zakázat

Pokukoval po Hradě, ale do prezidentských voleb ho nepustila administrativa kvůli chybným podpisům. Jak se ovšem zdá, miliardář Karel Janeček má i nadále ambice být ve veřejném prostoru činným. V tichosti spojil síly se senátorkou Janou Zwyrtek Hamplovou a v týdnu spolu pořádali seminář přímo v budově horní komory. Hamplová také představila nový spolek, který by měli podporovat někteří podnikatelé.

Takové spojení nejspíš nikdo nečekal. Ačkoliv existuje fotografie, kterak se spolu zdraví objetím na protivládní demonstraci v září 2022.

Karel Janeček s Janou Zwyrtek Hamplovou, která se proslavila zejména kritikou očkování proti covidu a dnes ji spousta lidí kritizuje za vstřícný postoj vůči Rusku, uspořádali seminář s názvem Znalost ústavních principů jako předpoklad fungování právního státu.

Oba v něm kritizovali například to, že opatření vlády v boji proti dezinformacím zasahují do svobody slova občanů.

Hamplová seminář pořádala, Janeček byl hlavním hostem. Na místě byla přítomna také influencerka Jordanka Jirásková, která nedávno svedla soudní bitvu s novinářem Tomášem Etzlerem. Také ona si pak vzala slovo.

Karel Janeček, Jana Zwyrtek Hamplová

Hamplová s Janečkem měli podle informací Expresu problém s tím, že vedení Senátu jim původně nechtělo prostory horní komory k semináři propůjčit. Není to poprvé, co si kroměřížská senátorka na něco takového stěžuje. V listopadu jí nechtěli povolit seminář o „pravdě z doby covidové“. Hamplová to označila za diskriminaci a pohrozila, že se obrátí na Ústavní soud.

Karel Janeček přednesl projev.

Jak se ovšem zdá, spojení Janečka s Hamplovou není otázkou pouze jednoho semináře. Senátorka totiž oznámila, že zakládá spolek Aby tu bylo hezky, který má chránit práva občanů. Jako příklad uvedla třeba i zemědělce, kteří v posledních týdnech protestovali proti podmínkám.

Fotogalerie

Ohodnoťte článek