Gott už nejede klasiku: Vondráčkovou vyměnil za Farnou a Mareše

Karel Gott opouští zajeté koleje a dělá změny. Na svůj velkolepý koncert v O2 aréně pro dvanáct tisíc lidí si totiž nepozval klasické hosty jako bývala Helena Vondráčková či Jitka Zelenková. V duchu své písně „Být stále mlád“ vsadil na moderní scénu a na pódium si přizval jen samé mladé hosty.

Mistr Karel Gott (78) tentokrát svůj koncert omladil a namísto zpěváků stejné věkové generace dal přednost raději novým a neokoukaným tvářím.

Podobně jako v Bratislavě letošního roku i na koncertě v O2 aréně zazpívala Gottova dcera Charlotte píseň Dorotky „Over the Rainbow“. Otec musí být na dceru skutečně pyšný, neboť už v tak nízkém věku má úctyhodnou techniku. Zřejmě se projevuje i její rodinné zázemí, protože s vystoupením před dvanácti tisíci posluchači neměla žádný problém.

Dále na pódiu Mistra navštívila i Ewa Farna, s níž si střihl hit „Čau lásko“, ovšem v pozměněné verzi „Čau mládí“ s upravenými verši: „Ukrutně pršelo, doktor mě na rentgen zval, pak se ten zázrak stal, nový kloub do kyčle dal...“ Duet se podle recenzí povedl, a navíc i pobavil.

A protože už moderátor Leoš Mareš dlouho do O2 arény nezavítal, přišel Karlu Gottovi osvěžit koncert svým rapováním v písni „Být stále mlád“. A protože Mistr Gott nezkazí žádnou legraci, v marešovském duchu se také navlékl do kožichu, takže se pánové oba zřejmě zahřáli.

Hit Arethy Franklin předvedla Markéta Konvičková a přišel i Marek Ztracený, který Karlovi složil píseň „Ta pravá“.

Kromě toho, že se koncert vydařil pěvecky, posluchače mohla nadchnout také skvělá podívaná. Projekce, které běžely na pozadí, totiž působily o několik tříd moderněji než ty na Mistrových dřívějších koncertech. Nechyběly světelné efekty, umělý déšť a projekce, kde se promítaly rodinné retro snímky i fotografie Gottových dcer a manželky Ivany.

Náš věčný slavík prostě vsadil na moderní styl, vyměnil zpěváky dřívějších generací za ty současné a zřejmě se to vyplatilo.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:39 čtvrtek 11. října 2018. Anketa je uzavřena.

  • 16
  • 9
  • 8
  • 7
  • 7
  • 7