Láska karanténu přenáší: Češka proklouzla za přítelem do Rakouska, hrozí jí pokuta 20 tisíc

Ani přísné uzavření hranic nebránilo čtyřiadvacetileté ženě z jihu Česka, aby si odskočila do Rakouska na rande. Ve vesnici kousek od hranic totiž žije její partner. Ke smůle zcela nezodpovědné mládežnice ji na zpáteční cestě přistihli vojáci. Aby toho nebylo málo, porušila i následnou karanténu a nyní jí hrozí pokuta až dvacet tisíc korun!

Přestože kvůli pandemii koronaviru vláda přijala už několik opatření, někteří lidé si je příliš k srdci neberou. Třeba jako čtyřiadvacetiletá žena z jižních Čech.

Přestože jsou uzavřené hranice, vydala se ve středu na rande do rakouské obce u hraničního přechodu v Českých Velenicích. Tajně, mimo hraniční přechod, který je hlídán armádou.

Zdolat hranice se jí povedlo, strávila několik hezkých chvil u svého milého a vydala se zpátky domů. Jenže při návratu už se vojákům nevyhnula. Ti ji zastavili a předali policistům.

Policisté, kterým žena mezitím důvod svého riskantního a v době stavu nouze nezodpovědného kroku vysvětlila, pro změnu zalarmovali lékaře. Ten ženě nařídil přísnou dvoutýdenní karanténu.

Jenže jak informuje policejní mluvčí Lenka Krausová, tím celý příběh o lidské hlouposti nekončí. Mladá žena si totiž příliš nelámala hlavu ani s karanténou a policisté ji později přistihli, jak řídí vůz.

„Z obláčku lásky se snad probere u správního řízení, kde jí za její lehkovážnost hrozí pokuta až do výše 20 000 korun,“ prohlásila Krausová. 

Brát nařízení vlády na lehkou váhu se tak skutečně nevyplácí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:42 středa 22. července 2020. Anketa je uzavřena.

  • 79
  • 70
  • 41
  • 31
  • 30
  • 23