Tady budou žně! 10 druhů podnikání, co budou díky koronaviru prosperovat

Pro některé živnostníky bude koronavirus likvidační, jiným se blýská na hodně světlé zítřky. | foto: Reuters

Zcela likvidační může být pandemie koronaviru a vyhlášený stav nouze pro značnou část živnostníků. Nejčastěji se mluví o provozovatelích restaurací, hotelů, cestovních kanceláří nebo třeba divadel. Jiná podnikatelská odvětví si ale pro změnu mohou mnout ruce a čekat žně, protože až se pandemie přežene, spousta věcí se změní. Jestli snad uvažujete o vlastním byznysu, máme pro vás 10 tipů, do čeho se pustit!
1/5

Finanční poradenství

Krachující podnikatelé, lidé ve finanční tísni po několika měsících na 60 procentech platu, opožděné splátky a tak dále.

Už teď je jasné, že se stav nouze dotkne po finanční stránce značné části Čechů. Některých méně, jiných více, ale dotkne.

Finanční poradenství se v posledních letech těší čím dál větší oblibě a v době po koronaviru ho určitě využije celá řada lidí. Nemluvě o tom, že paseku nadělá koronavirus i na burze, takže kolem nakupování akcií bude také haló.

Psychiatrie

Ruku v ruce s předchozím bodem jdou i psychické problémy, deprese. Právě dluhy a špatná finanční situace bývají jejich spouštěčem.

A nejen to, celkově vleze karanténa na hlavu nepochybně značné části populace. Ať už je řeč o přílišné samotě, nebo naopak až přílišném soužití s partnerem.

Královéhradecký kraj začal 23. března 2020 s distribucí zdravotnických...

Opomínat nesmíme ani ty, kteří bojují v první linii. Třeba pro lékaře bude psychicky velmi náročné se dát po tak stresovém období dohromady.

To tedy znamená, že si nepochybně budou mnout ruce i soukromé psychiatrické kliniky.

1/5
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 7:55 úterý 28. července 2020. Anketa je uzavřena.

  • 43
  • 29
  • 24
  • 23
  • 23
  • 20