Moje tělo, roušku nosit nebudu! Koronaidioti v USA protestovali i přes 3 tisíce mrtvých za den

Zatímco Evropa v důsledku přísných opatření plošně zaznamenává klesající mezidenní nárůst obětí koronaviru, ve Spojených státech jich rapidně přibývá. Bohužel je za oceánem všechno špatně a vážnost situace spousta Američanů absolutně nechápe. Média informují o tom, že za posledních 24 hodin zemřelo bezmála 3 tisíce lidí, protesty ozbrojených koronaidiotů před sídly jednotlivých guvernérů přesto sílí.

Je psychicky náročná, ale vzhledem k situaci důležitá. Evropané smysl karantény pochopili, proto se na starém kontinentu růst nově nakažených koronavirem zpomaluje. Bohužel úplně jinak tomu je ve Spojených státech. 

Statistiky začínají být alarmující, vždyť jen za úterý na celém území podlehlo komplikacím souvisejícím s nákazou koronavirem 2751 lidí. Dohromady tak v USA zemřelo už 45 tisíc lidí.

Hororová situace panuje zejména v New Yorku, kde už několik týdnů absolutně nestíhají márnice. Suplovat je musí obří chladicí vozy přímo v ulicích města, kam jsou těla nakládána vysokozdvižnými vozíky (psali jsme ZDE).

Jenže těžko lze proti pandemii bojovat, když poměrně značná část obyvatel považuje karanténu nejen za zbytečnou, ale především za nežádoucí a vyráží proti ní protestovat do ulic.

„Karanténa je, když omezujete nemocné lidi. Tyranie je, když omezujete svobodné lidi,“ stojí na transparentu muže na fotce.

První demonstrace před sídly jednotlivých guvernérů se odehrály před týdnem. Sešlo se k nim vždy několik desítek lidí, často demonstrativně ozbrojených. Někteří z nich měli alespoň snahu dodržovat doporučený odstup nebo si dokonce kryli dýchací cesty rouškou či šátkem.

Teď už bohužel na jakékoliv preventivní opatření protestující, povětšinou voliči prezidenta Donalda Trumpa, který je sám podpořil, rezignují. Bylo tomu tak například v Pensylvánii, kde se jich sešly možná i tisíce.

Někteří si opět přinesli zbraně.

Opět se zbraněmi, ale většinou bez roušek. A s nepochopitelnými transparenty jako „Karanténa je, když omezujete nemocné lidi. Tyranie je, když omezujete svobodné lidi“ nebo „Moje tělo, moje volba“ s přeškrtnutou rouškou.

„Karanténa je, když omezujete nemocné lidi. Tyranie je, když omezujete svobodné lidi,“ stojí na transparentu muže na fotce.

Na Floridě se zase lidé hromadně vydali na pláže a užívali si slunného počasí, surfovali a bavili se, jako by právě odstartovala letní sezona. 

Zatímco v Evropě mezidenní nárůst nakažených a obětí klesá, Spojené státy zřejmě světlé časy nečekají. Už nějakou dobu vévodí smutnému žebříčku nejvíce postižených zemí.

A to se prezident Trump krátce po vypuknutí pandemie chvástal, že Amerika má na rozdíl od Evropy situaci pod kontrolou.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:50 čtvrtek 20. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 40
  • 37
  • 35
  • 33
  • 30
  • 30