Šmucler vyčíslil cenu lidského života a... Onanujete nad mrtvolami, distancujeme se od vás!

Roman Šmucler je sice uznávaná kapacita ve svém oboru, ale teď pořádně přešlápl. Během debaty na sociálních sítích se pustil na hodně tenký led a nakonec došlo i na „výpočet ceny lidského života“. Tím Šmucler popudil mnoho lidí, kteří mu za to nadávají. Distancoval se od něj také bývalý ministr financí Miroslav Kalousek, podle něhož se lidský život penězi neměří.

Roman Šmucler o sobě dává během krize pořádně vědět a aktivní je také na sociálních sítích, kde asi nejvíce bojuje o ekonomické zájmy stomatologů. A že se z uznávaného lékaře pomalu stává ekonom, dokazují jeho nedávná prohlášení, kde se možná překvapivě mnohem víc vyjadřuje k ekonomice než k čistě lékařským tématům.

„Musíme zachovat chladnou hlavu, nechápu, proč obětujeme tak velkou část ekonomiky, lidé přece musí vědět, co se s jejich byznysem bude dít,“ řekl nedávno Šmucler. Ten zároveň upozorňuje, že ve zdravotním pojištění bude letos chybět 60 miliard. 

„Rezervy konec. Jdeme do minusu. Říkáme tomu optimistická varianta. Může být hůř. Je už jasné, že není na co čekat a je třeba bezpečně, ale pracovat,“ napsal na svůj Twitter, kde mezitím lidi rozčílil jiným svým příspěvkem.

„Jeden život je kalkulován na 1,2 milionu. Spočtěte ponížení peněz do zdravotních pojišťoven, zmenšete to využitím rezerv a je to. Zítra to počítám celý den,“ napsal v reakci na jeden z příspěvků Šmucler.

Vyčíslovat cenu lidského života už přišlo za hranou většině lidí, kteří se na Twitteru k této debatě vyjadřovali. Ozval se také Miroslav Kalousek.

„Před všemi svými přáteli a lidmi, kterých si vážím, se chci distancovat od podobných výroků Romana Šmuclera. Je to excelentní odborník v oblasti ambulantních ordinací, proto jsme ho do KŠ delegovali. Jeho kalkulace lidského života na peníze je ale v přímém rozporu s hodnotami TOP 09,“ vyjádřil se bývalý ministr financí.

Kritiků Romana Šmuclera začalo rychle přibývat.

Šmucler se sice pustil do rychlé kalkulace, ale jeho hrátky s čísly příliš smysl nedávají a pro příště, pokud se rozhodne pro tak eticky citlivou debatu, bude dobré, když si dá s formulací větší práci.

Roman Šmucler navíc nemluví jen za sebe a za zubaře, ale do jisté míry i za TOP 09, která ho do krizového štábu nominovala, přičemž jeho hlavním úkolem má být řešení boje s koronavirem. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:38 čtvrtek 6. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 183
  • 28
  • 23
  • 22
  • 22
  • 20