Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Opilci za časů korony: Močení do pečiva, víko od kanálu jako zbraň a parkování v křoví

    S bizarními případy opilců jako by se během epidemie roztrhl pytel. | foto: Autor: Týdeník Policie

    Z nedostatku práce policisty a městské strážníky nemůže v těchto dnech nikdo obviňovat. S příchodem jarního počasí jim však přibyl další úkol. A tím jsou opilci, kteří jsou v ulicích vidět stále častěji. O bizarní situace není nouze. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější případy z posledních dní. Mohou posloužit jako varování pro všechny, kteří si stav nouze a karanténu začali vykládat jako povel k porušování zákona a dobrých mravů.

    Během víkendu zažil pestrou službu řidič MHD v Karlových Varech. Musel nahlásit opilého muže, který si na dopravním terminálu ve Varšavské ulici nedělal zrovna dobré jméno. K výtržnostem přidal výhrůžky kolemjdoucím, a tak musela zasáhnout přivolaná hlídka. 

    Zadrželi šestačtyřicetiletého Slováka, který tou dobou držel v ruce kovové víko od kanálu a křičel na lidi kolem sebe. Zřejmě není nutné dodávat, že neměl povinnou roušku. Takže poté, co jej policisté složili k zemi a spoutali, dali mu jednu erární.

    „Od přítomných svědků zjistila hlídka, že před jejím příjezdem muž napadal kolemjdoucí, poškodil odpadkový koš a s trochou nadsázky lze říci, že víko od kanálu používal jako létající talíř,“ stojí v oficiálním prohlášení městské policie. Ta uvedla, že muž nadýchal poctivých 2,6 promile.

    Strážníci v Praze se museli potýkat s mužem, který si vzal rovnou sekeru. Muž bez roušky popíjel pivo a posedával na zásobovací rampě u prodejny v Praze 11. Hlídku přivolali vystrašení obyvatelé.

    Muž strážníkům zásah nijak nekomplikoval, i když se neustále posilňoval alkoholem. I to možná vedlo k tomu, že nakonec zapomněl, proč si sekeru s sebou přinesl.

    „Proč máchal sekerou, sám nevěděl, jen krčil rameny. Kvůli jeho opilosti a nekontrolovatelnému chování strážníci čtyřiašedesátiletému muži odebrali sekeru. Tu si bude moci, až vystřízliví, vyzvednout na služebně městské policie,“ prozradila mluvčí Irena Seifertová.

    Další výtečník, který si nedokázal své chování vysvětlit, se „vyznamenal“ v jednom ze svitavských obchodů s potravinami.

    „Posilňování“ imunity během nouzového stavu? Běžná věc.

    Muž na sebe upozornil jednak tím, že byl sprostý na obsluhu, která ho vyzvala, aby si nasadil roušku, jednak svým podivným chováním mezi regály. Přešlapování u džusů a následný pomalý přesun k pečivu byly prodavačkám nápadné.

    Nakupující následně nákup zaplatil a odešel.

    „Po chvíli si pracovnice všimla, že pečivo je nějak mokré, a mimo to cítila i zápach močoviny. Kamerové záznamy její domněnky potvrdily. Podivný zákazník evidentně vykonal svou potřebu právě do přepravek s pečivem,“ řekla mluvčí Eva Maturová.

    Policistům se rychle podařilo muže najít. Osmačtyřicetiletý muž po dopadení všeho litoval a škodu na pečivu i výdaje související s nutnou dezinfekcí prodejny uhradil. Za výtržnictví mu hrozí až dva roky vězení.

    Z informací policie není zřejmé, zda byl výtržník během svého činu opilý, ale my tak nějak doufáme, že něčeho takového by se střízlivý člověk nedopustil.

    Kdo však jistě nebyl zcela při smyslech, je mladík, který si v pražských Hodkovičkách hrál tak dlouho na mistra volantu, až své auto zaparkoval v jednom z křoví místního sídliště.

    Hlídku zavolali na místo lidé, které rozčiloval mladík, jenž jezdil po ulici stále tam a zpět a hlasitě vytáčel motor. Dovádění ukončila hlasitá rána.

    „Policisté provedli u dvaadvacetiletého mladíka test na alkohol, kde dechová zkouška dosahovala hodnoty dvou promile. Test na drogy byl taktéž pozitivní. Podezřelý se pokusil z místa opakovaně odejít a na zakročující policisty byl vulgární,“ popsala zásah mluvčí Violeta Siřišťová.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:13 čtvrtek 20. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      23
    • Super
      18
    • Haha
      18
    • Sladký
      17
    • Tvl
      17
    • Cože
      14