New York musel kvůli krematoriím uvolnit limity emisí. Těla vozí do náklaďáků vysokozdvižný vozík

Počet obětí koronaviru v New Yorku roste takovou rychlostí, že ani nelze ověřit, zda je konkrétní statistika aktuální, nebo už dávno pokořená. Už ve čtvrtek večer se číslo každopádně přehouplo přes druhou tisícovku. Márnice mají tolik práce, že musely být do ulic města nasazeny chladírenské vozy, do nichž jsou těla vyvážena vysokozdvižnými vozíky. Aby krematoria stíhala spálit co nejvíce ostatků, musela radnice New Yorku uvolnit limity vypouštěných emisí.

Přesně před rokem přišlo město New York s revolučním nápadem: nařídilo majitelům budov značně omezit emise skleníkových plynů. Teď musí regulační zákon pozastavit. A to kvůli krematoriím, která by jinak nestíhala pálit těla obětí koronaviru.

Ty totiž přibývají po stovkách nikoliv za den, ale za několik hodin. Krematoriím tak musel být umožněn noční provoz. 

Stejný problém mají i hřbitovy, které hledají místa pro uložení ostatků v jiných městech, a logicky márnice.

Zdravotníci vyvážejí tělo oběti koronaviru z nemocnice, tamní márnice je totiž plná.

Jak jsme vás již informovali, kapacita všech úložných prostor newyorských nemocnic pro těla zemřelých byla značně překročena. A tak nyní v ulicích města postávají obří chladicí vozy, kam jsou ostatky ukládány.

Chladicí vozy v ulicích New Yorku fungují jako provizorní márnice.

Jak ukazují mrazivé záběry, těla jsou do vozů vyvážena vysokozdvižnými vozíky, a to přímo před zraky kolemjdoucích.

„Bože, smiluj se nad námi a pomoz nám. Ach bože, tohle je skutečnost,“ naříká muž v jednom z videí pořízených u nemocnice v Brooklynu.

Děsivou skutečností je, že to nejhorší New York podle odborníků teprve čeká. Ředitel pohřebních ústavů státu New York se nechal slyšet, že se jednotlivá zařízení chystají na ještě silnější nápor.

Spojené státy celkově se dostaly do čela smutného žebříčku v počtu nakažených. Těch je aktuálně více než 245 tisíc. Co se obětí týče, jsou ještě s více než 6 tisíci za Španělskem a Itálií, vzhledem k mnohonásobně vyššímu počtu obyvatel ale nepochybně i v tomto ohledu získají USA prvenství.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:49 sobota 1. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 65
  • 54
  • 54
  • 50
  • 47
  • 40