Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Česká televize se s koronavirem zbláznila! Lidé už se ho bojí víc než rakoviny, říká senátor a lékař

    Senátor a lékař Jan Žaloudík | foto: Česká televizeProfimedia.cz

    Čtyřiadvacetihodinový speciál na koronavirus? Česká televize se naprosto zbláznila! Na schůzi Senátu to řekl lékař a senátor Jan Žaloudík (za ČSSD), někdejší ředitel Masarykova onkologického ústavu. A dal se do rozboru toho, že například nádory v Česku denně zabijí na 80 lidí, což je nepoměrně více než na koronavirus.

    „Kdo někdy vypisoval úmrtní oznámení, ví, že je tam základní příčina onemocnění, bezprostřední příčina. Většina našich starších pacientů, seniorů, k nimž já se blížím a taky tak jednou umřu, končí na nějakou formu zápalu plic: nemusí to být virová, ale kterákoli jiná. A jenom bych upozornil, že Česká televize se naprosto zbláznila. Dělá čtyřiadvacetihodinový speciál na koronavirus,“ spustil bez servítek senátor Jan Žaloudík, který se může pyšnit letitými zkušenostmi na zdravotnickém vrcholu.

    Vadí mu, že veřejnoprávní televize pandemii koronaviru věnuje takovou pozornost, ačkoliv v Česku existují i mnohem závažnější lékařské problémy. To demonstroval na statistikách denního počtu úmrtí na rakovinu či běžnou cestou.

    „Já vám navrhnu tento speciál: V ČR ročně umírá 30 tisíc pacientů na nádor. Jsme pyšní na těch 60 tisíc, které vyléčíme, ale 80 lidí denně zemře, to je každých 20 minut jeden. Představte si ráno zprávy v 6:00, kde oznámí: Vážení spoluobčané, už nám umřelo od půlnoci 18 lidí, v 6:20 čekáme, že zemře další, teď nám hlásí, že umřel pan Novák ve Vysokém Mýtě. V 8:00 to bude o dalších 6 víc. A k tomu by se říkalo, že pacienti mají chodit pro rohlíky se lněným sáčkem, ve kterém není žádný karcinogen. Dovedu si představit jakoukoli fámu. Ale 300 lidí umírá v zemi denně přirozenou obměnou,“ řekl Žaloudík.

    Na dalším příkladu zase demonstroval, že statisticky stále onemocnění covid-19 nemá v počtu nakažených třeba na běžnou chřipku. Připomněl, že v nemocnicích dochází při jakékoliv viróze s nákazou 1860 obyvatel na 100 tisíc k omezení návštěv v nemocnicích.

    „To se stalo koncem ledna ve třech krajích, kdy probíhala chřipková epidemie. To je 18 600 na milion obyvatel a 186 000 v republice. Dovedete si představit 186 000 covidů-19? To bychom se tady zbláznili! A to je jen hygienická norma proto, abychom zvážili jako ředitelé nemocnic omezení návštěv. To je každoroční rutina,“ popsal Žaloudík.

    Vzápětí také bývalý šéf Masarykova onkologického ústavu dodal, že panika kolem koronaviru pobláznila celý svět i Česko, tím pádem se nediví opatřením, která vláda přijala.

    „Nezpochybňuji nic. Ta vláda se nemohla jinak chovat. Svět se zbláznil, Česká televize se zbláznila, ale teď jde o to, to všechno normalizovat. (…) Podívejte se všichni na počítače na tu křivku, je to asi šestý graf, jak se nám to začíná hezky ohýbat, moc dramat se neděje,“ řekl Žaloudík.

    Jan Žaloudík prohlásil, že se Česká televize zbláznila.

    Na závěr svého rozvášněného proslovu uvedl příklad, jakou paniku koronavirus mezi Čechy vyvolává. Zažil to sám v Masarykově ústavu, kde pracuje.

    „V našem ústavu samozřejmě testujeme. Máme 200 ozařovaných denně, 20 operací denně, asi 250 chemoterapií denně. Ti lidé tam pořád proudí. Po měsíci jsme se konečně dobrali ke dvěma pozitivním covidům. A oni až na tu rakovinu jsou zdraví! Znervózněli, až když byli najednou pozitivní, jinak mají ‚jen tu rakovinu‘. Takže rakovina už dneska nikoho nestraší, nebo mrtvice. A proto podporuji slova doktora Balíka, který říkal, ať nás nechají starat se také o ostatní pacienty. Pro nadměrné omezování provozu už není důvod, i když blbne celý svět nahlas a napříč. Ale za tím je něco dalšího a není to jenom medicína, těch virů je tady spousta,“ prohlásil.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:32 pondělí 17. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      720
    • Trapas
      36
    • Cože
      25
    • Haha
      24
    • Tvl
      24
    • Sladký
      22
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...