Horor v Itálii: Muž zemřel na koronavirus, manželka s tělem musela žít dva dny

Nepopsatelnou hrůzu musela prožít žena z italského města Borghetto Santo Spirito v provincii Savona. Její manžel zemřel v pondělních ranních hodinách na koronavirus, jenže v Itálii aktuálně platí přísná bezpečnostní opatření a jedním z nich je, že se nikdo nesmí po určitou dobu přiblížit k tělu nakaženého. Zoufalá Italka tak strávila v bytě s manželovou mrtvolou dva dny.

Koronavirus je v Itálii logicky tématem číslo jedna, tento případ ale i tak vyčnívá. Tamní média informovala o starší obyvatelce města Borghetto Santo Spirito, která od pondělka prožívala nepředstavitelný horor.

V pondělních ranních hodinách zemřel její manžel. Prokazatelně na koronavirus, ten mu byl už předtím diagnostikován, jenže on se odmítl léčit v nemocnici.

V Itálii ovšem aktuálně panují přísná bezpečnostní opatření a mezi ně patří i to, že se nikdo nesmí k tělu člověka, který podlehl koronaviru, po určitou dobu přibližovat. Žena tak v bytě s mrtvým manželem strávila dva dny.

„Ano, je pravda, že je stále s tělem a my ho budeme moci odstranit až ve středu ráno. Bohužel máme bezpečnostní protokol, který musíme dodržovat,“ citovala například CNN včerejší vyjádření starosty města Canepa Giancarlo.

Teprve až dnes do bytu naběhla četa ve speciálních oblecích, naložila ostatky muže do zinkové rakve a odvezla je do márnice v milánské nemocnici Sacco, která platí za jediné středisko pro pitvu lidí zabitých koronavirem.

Žena, která na tom psychicky není dobře, zamířila do povinné karantény.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:48 čtvrtek 9. července 2020. Anketa je uzavřena.

  • 72
  • 50
  • 39
  • 38
  • 35
  • 35