Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Veselý zloděj z Kapitolu zaplatil kauci a opustil vězení jako beach boy. Šaman si vydupal biostravu

    Panoptikum radikálních podporovatelů Donalda Trumpa, kteří vzali útokem americký Kapitol, nepřestává bavit ani po zadržení federálními úřady. Veselý zloděj Adam Johnson zaplatil kauci a opustil vazební věznici v Tampě, a kdyby na noze neměl krabičku se sledovacím zařízením, působil by jako pohodář, co zrovna vyrazil na pláž. Šaman Jacob Chansley zase překvapil prazvláštním výdobytkem, za mřížemi si vydupal biostravu.

    Adam Johnson, chlapík z nejznámější fotografie, která během nepokojů v Kapitolu vznikla, se na svobodu dostal po zaplacení kauce ve výši 25 tisíc dolarů, což je v přepočtu asi 550 tisíc korun.

    Johnson je přitom nezaměstnaným otcem pěti dětí, rodinu živí jeho manželka, která pracuje jako psychoterapeutka.

    Známý zloděj řečnického pultu šéfky Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiové vězení opustil hladce oholen, na sobě měl kraťasy a žabky. Nad kotníkem má přivázané sledovací zařízení, které bude hlídat, kde se nachází a jestli dodržuje soudem nařízený zákaz vycházení mezi 21. a 6. hodinou.

    Adam Johnson po propuštění z vazby

    Za Johnsona mluvil s novináři jeho právník. Řekl, že klient bere celou věc velmi vážně a zřejmě se vyjádří v dohledné době.

    Také se nechal slyšet, že Johnsonovi vůbec do karet nehraje fakt, že se na půdě Kapitolu fotil s ukradeným pultem či u zákazu vstupu nepovolaným osobám, čímž sám proti sobě vytvořil neochvějné důkazy, že se dopustil krádeže vládního majetku a nezákonného vniknutí.

    Adam Johnson po propuštění z vazby

    Za mřížemi nadále zůstává i Jacob Chansley, tedy známý aktivista a konspirátor, který v Kapitolu řádil převlečený za šamana. S ním si za necelý týden užili dozorci ve vazební věznici svoje.

    Chansley přestal přijímat vězeňskou stravu s tím, že jí jen biopotraviny. Protestní hladovka mu v kombinaci s přímluvou jeho matky vyšla, věznice mu vyhověla.

    Známý demonstrant Jacob Chansley

    „Bez biostravy onemocní, opravdu je mu fyzicky velmi špatně,“ řekla žena stanici ABC News.

    Vůbec dobře na tom pak není milovník zbraní Richard Barnett, který se chlubil „dobytím“ kanceláře Nancy Pelosiové a fotil se s nohama na jejím stole, načež se pak novinářům svěřil, že se přitom „drbal na koulích“. Věčné protivnici Donalda Trumpa také sebral úřední dopis ze stolu.

    Richard Barnett v kanceláři Nancy Pelosiové

    Barnett u prvního soudního slyšení skrze videohovor sice pokorně oslovoval soudkyni „madam“ a „Vaše Ctihodnosti“ a mluvil o svých častých problémech s depresemi, nakonec mu ale hrozí ještě přísnější trest, protože se přišlo na to, že do Kapitolu vtrhl vyzbrojen paralyzérem.

    Zatímco soudní líčení s některými výtržníky pomalu startuje, po dalších úřady nadále pátrají. Zatykač byl vydán i na slavného plavce a dvojnásobného zlatého medailistu z olympijských her Kleta Kellera (psali jsme ZDE).

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:04 pátek 14. května 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      28
    • Cože
      17
    • Sladký
      16
    • Super
      15
    • Tvl
      13
    • Trapas
      12
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...