V Kapitolu řádil medailista z OH: Plavec Keller se s policisty přetahoval v týmové bundě

Zloděj, co se fotil s řečnickým pultem? Jeho kolega s nohama na stole Nancy Pelosiové? Nebo snad konspirátor v obleku šamana? Ne, titul největšího idiota z řad útočníků na americký Kapitol získává někdo úplně jiný, a to rovnou americká sportovní hvězda Klete Keller, který získal dvě zlaté medaile na olympijských hrách jako plavec a štafetový kolega legendárního Michaela Phelpse. Svou identifikaci nemohl dvoumetrový čahoun úřadům snad více zjednodušit. S policisty se totiž přetahoval v reprezentační olympijské bundě!

Kellera v několika videích poznali týmoví kolegové, bývalí spoluhráči a trenéři, mezi nimiž začala zpráva nezadržitelně kolovat. Právě někteří z nich ho měli úřadům nahlásit. 

Jako první o Kellerově aktivní účasti na útoku na Kapitol informoval plavecký portál SwimSwam.

Hvězdný sportovec identifikaci zjednodušil tím, že na půdě Kongresu USA řádil v týmové bundě Spojených států. 

Jako olympionik reprezentoval svou zemi třikrát. Roku 2000 bral stříbro v Sydney, následně v Athénách roku 2004 i o čtyři roky později v Pekingu pomohl ke zlatu v štafetě, kterou odplaval společně s legendárním Michaelem Phelpsem.

Zlatí američtí plavci: vlevo Michael Phelps, vpravo Klete Keller

Jak píše The New York Times, Kellerovo okolí jeho účast na nepokojích příliš nepřekvapila. V posledních letech na sociálních sítích vystupoval jako velký podporovatel Donalda Trumpa.

Klete Keller řádil na půdě Kapitolu v olympijské bundě.

Policie zatím podle všeho Kellera nezatkla, hrozí mu ale trestní stíhání za nezákonné vniknutí do Kapitolu a výtržnictví. Úřady se nechaly slyšet, že spravedlnosti vystaví každého, kdo se na nepokojích jakkoliv podílel.

Osmatřicetiletý plavec, který už kariéru ukončil, se v poslední době živil jako realitní makléř v Coloradu Springs. Společnost Hoff & Leigh už ale z webových stránek odstranila veškeré odkazy na Kellera i jeho kontakty. Zřejmě tak o práci přišel.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:30 čtvrtek 13. května 2021. Anketa je uzavřena.

  • 24
  • 17
  • 14
  • 14
  • 13
  • 12