Pomočil svou Grammy, editora Forbesu vystavil jako rasistu. Takový normální večer u Kanyeho Westa

Nedávno zahájil podivnou prezidentskou kampaň a při projevu se hystericky rozbrečel. Teď raper Kanye West v krasojízdě pokračuje na Twitteru. Na protest proti tomu, že hudební společnosti obírají zpěváky o jejich peníze, hodil jednu ze svých cen Grammy do záchodu a pomočil ji. Pak přišla msta editorovi Forbesu, který je prý rasista, protože Westa nezařadil na seznam miliardářů.

„Devadesát procent hudebních kontraktů na této planetě spočívá v královských odměnách pro hudební vydavatelství. Taková smlouva je past, ze které se nikdy nemůžete dostat. Jsou v ní všechny ty skryté výdaje, jako jsou distribuční poplatky, které tam ty společnosti dávají, aby z naší práce získaly co nejvíce peněz,“ napsal West na Twitteru.

A pak to začalo. Nejprve nasdílel dohromady snad ve sto tweetech po jednotlivých stránkách svou smlouvu se společností Universal. Z ní se raper rozhodl stůj co stůj vymámit práva na všechny písně, které kdy v rámci vzájemné spolupráce nazpíval.

Kanye West potvrdil, že se bude ucházet o křeslo v Bílém domě.

Aby dále demonstroval svou nelibost s fungováním hudebního průmyslu, vzal Kanye West jednu ze svých jednadvaceti Grammy, strčil ji do záchodu a pomočil. To vše zdokumentoval a také vložil na Twitter.

Zúčtovací show tím ale ani zdaleka neskončila. Následně si vzal West „do parády“ editora uznávaného magazínu Forbes Randalla Lanea. Toho už raper dříve označil za „vyznavače bílé nadvlády“, protože ho naštvalo, že nebyl zařazen do prestižního žebříčku dolarových miliardářů.

„Jestli chce někdo z mých fanoušků zavolat rasistovi, tak tady je číslo na editora Forbesu,“ napsal West a kontakt na Lanea zveřejnil. 

Twitteru trvalo půl hodiny, než zákeřný status smazal. Vzhledem k tomu, jak velký mají sociální sítě Kanyeho Westa dosah, asi Randall Lane neměl zrovna klidný večer.

Americký raper budí emoce svým prapodivným vystupováním poslední dobou často. Příkladem za všechny budiž oznámená kandidatura na prezidenta, o které vlastně dosud nikdo neví, zda ji West myslel vážně.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:54 pátek 15. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 92
  • 38
  • 29
  • 27
  • 26
  • 23