Bendová, David, Xindl X i Bočanová: Proč si slavní oblíbili zrovna Tenerife?

Kanárské ostrovy, kterým se ne nadarmo přezdívá ostrovy věčného jara, českým hvězdám učarovaly. Oblíbené je hlavně Tenerife, kde si Alice Bendová i Michal David dokonce pořídili nemovitost. Dopustit na něj nedají ani Mahulena Bočanová nebo Xindl X, který je tam s rodinou už měsíce. Má cenu se tam vypravit?

I když se jistě najdou tací, kdo by na Tenerife vyrazili už jen proto, že tam odpočívá jejich idol, ať už Alice Bendová, Michal David, nebo Xindl X, ostrov nabízí řadu dalších krás, a to nejen pláží. 

Jednou z nejoblíbenějších turistických destinací je nejvyšší hora Španělska Pico del Teide (3718 metrů nad mořem), která je činnou sopkou a přírodním symbolem celého ostrova. Výšlap je to sice slušný, ale za ten zážitek to rozhodně stojí. Nabízí jedinečnou měsíční krajinu plnou lávových útvarů i parádní výhled na oceán a sněhově bílé mraky.

Milovníky pěší turistiky nadchne i trek soutěskou Masca, která je po výstupu na Pico del Teide druhou nejoblíbenější aktivitou, kterou si na ostrově můžete dopřát. Turistická trasa začíná v horské vesničce Masca a končí na stejnojmenné pláži kousek od obrovských skalních masivů Los Gigantes, které patří k největším ve Španělsku.

Většina turistů míří na Tenerife za stabilním počasím, příjemnými teplotami a mořem. Jednou z nejkrásnějších pláží Tenerife je Playa de la Arena nedaleko zmíněných Los Gigantes. Pro ostrov jsou typické písečné pláže s černým vulkanickým pískem.

Uměle vytvořená pláž Playa de Las Teresitas, která leží nedaleko hlavního města Santa Cruz de Tenerife, se však pyšní bílým pískem ze Sahary a délkou 1,6 kilometru. 

Milovníci historických krás pak jistě vyrazí do města La Laguna, jež leží ve vnitrozemí a pyšní se množstvím šlechtických domů, kostelů, paláců a dalších památek ze 17. a 18. století. Boduje i jeho poloha mezi banánovníkovými plantážemi v údolí Aguere.

Xindl X vám z Kanárů připíjí na zdraví.

V závislosti na aktuální pandemické situaci potěší i návštěva botanické a zoologické zahrady Loro Parque.

Ve finále všichni, nejen turisté, ale i rezidenti z řad slavných oceňují pohodovou atmosféru, která je pověstná pro všechny Kanárské ostrovy. Z Prahy je to zhruba pět hodin letu, což z místa spolu s podnebím dělá ideální destinaci pro dovolenou v každém ročním období. Když se k tomu přičte tropická a subtropická květena i místní jídlo a pití, je z Tenerife ráj na zemi, který je navíc relativně cenově dostupný. Ať už jde o letenky, ubytování, pronájem auta, nebo útratu v restauraci a supermarketu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 24. července 2021. Anketa je uzavřena.

  • 80
  • 13
  • 5
  • 4
  • 3
  • 1