Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kamala Harrisová to schytala od feministek: O postavení žen bude diskutovat s Clintonem

    Kamala Harrisová bude o postavení žen debatovat s Billem Clintonem. | foto: koláž Expresu

    K podobným tématům má blízko, a tak viceprezidentka Spojených států Kamala Harrisová kývla na účast v diskuzi o postavení dívek a žen ve společnosti. Dojde k ní v pátek na Howardově univerzitě, kterou sama absolvovala. Jenže si pěkně naběhla, událost organizuje nadace exprezidenta Billa Clintona, který má na krku řadu obvinění ze znásilnění či skandál se stážistkou Monikou Lewinskou, jenž ho kdysi málem stál prezidentskou funkci. Ozvala se třeba i nejznámější oběť Clintonova dobrého přítele Jeffreyho Epsteina.

    Tématem diskuze, kterou spolu Kamala Harrisová s Billem Clintonem povedou, bude dopad pandemie koronaviru na ženy a posílení postavení žen a dívek v USA i po celém světě.

    Do diskuze se zapojí také Clintonova manželka Hillary a další lidé kolem jeho nadace.

    Na celé události by nebylo vůbec nic zvláštního, kdyby exprezident Clinton nebyl v očích feministek a stoupenkyň hnutí Me Too jedním z největších sexuálních predátorů ve Státech.

    Jeho slavnou aférou je sexuální poměr se stážistkou Monikou Lewinskou v době, kdy byl prezidentem. Clintonovi bylo devětačtyřicet a již byl dávno ženatý s Hillary, Lewinské bylo dvaadvacet let.

    Když aféra prosákla na veřejnost, na prezidenta se valil impeachment, on ale vše zapíral a místo v Bílém domě si udržel. Teprve až po skončení funkčního období kápl božskou. 

    Monika Lewinská na fotce s tehdejším milencem, prezidentem Billem Clintonem

    Lewinská se před pár lety začala ke svému poměru s Clintonem vracet a ve světle kampaně Me Too exprezidenta obvinila z využití svého postavení a věku.

    V průběhu let navíc exprezidenta obvinila celá řada dalších žen, některé dokonce vyloženě ze znásilnění. Jedna z nich, Juanita Broaddricková, která tvrdí, že ji Clinton sexuálně napadl v roce 1978, se k diskuzi Kamaly Harrisové vyjádřila v několika příspěvcích na Twitteru.

    „To je zkur*ený vtip? Ten úchyl, co mě znásilnil, bude mluvit o postavení žen?“ nechápe Broaddricková a v dalších příspěvcích navrhuje, že se debaty zúčastní také.

    Kamala Harrisová skládá přísahu.

    „Vážně bude stát na jevišti a říkat nám, jak zlepšit postavení žen? Mě opravdu nenapadá nic, co by mohlo být víc drzé,“ přidává se Leslie Millweeová, která Clintona rovněž obvinila ze sexuálního napadení.

    Žádný sexuální útok Billa Clintona prokázán nebyl, jisté ovšem je, že se velmi blízce přátelil s odsouzeným pedofilem Jeffreym Epsteinem a často byl návštěvníkem jeho karibského ostrova, kam si dnes již zesnulý finančník vozil dívky mladší osmnácti let.

    „Páni, vážně se bude (Kamala, pozn. red.) ptát Billa Clintona, jak zlepšit postavení žen? Možná by se ho měla spíše ptát, co sakra dělal sedmadvacetkrát na Epsteinově ostrově a v soukromém tryskáči,“ rozohnila se Virginia Robertsová, nejznámější Epsteinova oběť.

    „Aby pomohly k lepšímu postavení žen, budou Kamala Harrisová a Howardova univerzita dělat reklamu muži, kterého by žádný příčetný otec nechtěl vidět v blízkosti své dcery,“ rýpl si do viceprezidentky Steve Cortes, který se podílel na prezidentské kampani Donalda Trumpa.

    K debatě dojde v pátek, pokud si Harrisová raději účast nerozmyslí.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 pátek 23. července 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      26
    • Haha
      20
    • Sladký
      4
    • Super
      3
    • Cože
      3
    • Tvl
      3