Kajínkovi se to povedlo, dočká se svobody i „orlický vrah“ Ludvík Černý?

Nejslavnější český vězeň Jiří Kajínek se svobody dočkal, opustí brzy po něm brány kriminálu i další slavný vrahoun? Ludvík Černý, známý též jako „orlický vrah“, byl zařazen do programu, který vězně připravuje na soud, jenž jedná o jejich propuštění na svobodu.

Řadění „orlických vrahů“ patří mezi nejsledovanější kriminální případy v Česku. V letech 1991–1993 skupina sériových vrahů zavraždila pět lidí.

Vrazi své oběti ukrývali do sudů, které poté házeli do Orlické přehrady. Lídrem gangu byl Karel Kopáč, přezdívaný Karlos, který ve vězení spáchal sebevraždu. Hlavního vraha měl v osobě Ludvíka Černého, který je v současné době posledním uvězněným „orlickým vrahem“. A zdá se, že teď má slušnou naději dostat se na svobodu!

Dvaapadesátiletý Ludvík Černý, který jako jediný z celého gangu dostal doživotí, byl zařazen do programu Křehká šance, který připravuje vězně na soud o propuštění na svobodu.

„Nedovedu si představit, že takovéhle individuum by se mělo vrátit do společnosti,“ řekl pro Mladou frontu Dnes Vladimír H., bratr v pořadí třetí oběti orlických vrahů Vlastimila H.

Program Křehká šance navíc nabízí pozůstalým a obětem služby psychologa. Ty ale Vladimír H. odmítl.

Dočká se Ludvík Černý svobody?

„Přes dvacet let se o to nikdo nezajímal a teď najednou ano? Otec se v podstatě utrápil, ten to v sobě držel. Matka měla štěstí, že byla věřící, ta to snášela lépe, ale stejně... Já když si vzpomenu, jak jezdila v MHD po Praze a bratra hledala. Jednou třeba přišla: Já jsem Vlastíka viděla, on seděl v tramvaji, která jela směrem na Barrandov,“ sdělil ještě Vladimír H.

„Orlický vrah“ Ludvík Černý může letos podle zákona poprvé žádat o propuštění z věznice. Pokud by se dostal na svobodu, stal se by se tak prvním na doživotí odsouzeným vězněm, který byl předčasně propuštěn. Tento rok se sice „dostal ven“ nejpopulárnější český vrah Jiří Kajínek, ten ale dostal milost od prezidenta Miloše Zemana.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:22 středa 29. listopadu 2017. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 7
  • 7
  • 6
  • 6
  • 6