Kajínek dostal tajemný vzkaz: Co viděl mrtvý policista na Borech?

Ohledně případu Jiřího Kajínka koluje celá řada fám, polopravd a neověřených informací. S jednou takovou přišla exmanželka policisty, který k místu činu na Borech, kde měl Kajínek střílet, přijel jako první. S čím se jí její bývalý muž, který v lednu letošního roku spáchal sebevraždu, svěřil? Setkání se slavným vězněm jí zprostředkoval deník Blesk.

Policista Jiří Felcman (+52) spáchal letos v lednu sebevraždu, ale jeho exmanželka Jarmila (52) přesto kontaktovala deník Blesk, kterému se svěřila, že zná tajemství, které by mohlo být důležité pro Jiřího Kajínka. Tamější redaktoři tak neváhali a oběma zprostředkovali setkání. 

„Když se manžel vrátil z práce, svěřil se mi, co se tam stalo, protože to bylo dost neobvyklé,“ popsala paní Jarmila den, kdy došlo na Borech ke zločinu, za který si odpykával trest Jiří Kajínek. „Vašeho manžela jsem viděl, když byl u soudu při obnově řízení. Jeho první zápis z místa činu se prý ztratil,“ sdělil jí při setkání Kajínek. 

„Manžel po práci přijel domů a řekl mi verzi, která neodpovídá tomu, co se objevilo ve výpovědích,“ řekla mu paní Jarmila. „Jeden byl v šoku, strčil hlavu do země a nic neviděl. Druhý přijel na místo pozdě, netušil, co se tam děje, a ten střelec ho i pronásledoval. Ale byla tam i svědkyně,“ pokračovalo její sdělení. To je přinejmenším zvláštní, protože oficiální verze případu hovoří pouze o dvou svědcích. 

Vdova po policistovi Felcmanovi je přesvědčená, že smrt jejího muže nebyla sebevražda a že možná přišel o život právě proto, že o případu věděl něco víc. „Sebevražda je nesmysl. Někdo ho zabil,“ je si jistá. Chvíli před smrtí jí totiž volal a jak uvedla, okolnosti hovoru byly velmi podivné. Kromě toho se prý na vlastní pěst pokoušel dopátrat pravdy. 

Co na to Jiří Kajínek? „Pokud to takhle bylo, tak je to hodně zajímavé. Ale to už nám váš manžel nepoví. Leda by se ten svědek přihlásil sám,“ řekl paní Jarmile. Sám se přitom snaží o obnovu procesu, aby očistil své jméno. Zda se mu to podaří, ukáže až teprve čas. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 8:55 úterý 27. března 2018. Anketa je uzavřena.

  • 9
  • 5
  • 3
  • 3
  • 3
  • 2