Herec, který zinscenoval své napadení, bude bez trestu. Je oběť, tvrdí jeho právníci

Zesměšnil ty, kteří mu vyjadřovali podporu, a hlavně poškodil prezidenta Trumpa. Šestatřicetiletý homosexuální herec Jussie Smollett se měl v lednu stát obětí brutálního útoku dvou Trumpových voličů, jenže se přišlo na to, že celý útok zinscenoval se svými přáteli, aby pozvedl svou uvadající kariéru. Město Chicago chtělo po Smollettovi uhradit bezmála tři miliony korun jako kompenzaci za vyšetřování, ten ale odmítá, že by někomu způsobil ztrátu, a mluví dokonce o zastrašování!

Černošský homosexuální herec Jussie Smollett si nejen uřízl ostudu jako řemen, ale především se dopustil trestného činu. Policie totiž odhalila, že zosnoval vlastní napadení s rasovým podtextem, aby pozvedl svou nevalnou hereckou kariéru.

Smollett v lednu přišel s tím, že na něj brutálně zaútočila dvojice mužů hlásících se k prezidentu Donaldu Trumpovi, jehož je herec výrazným kritikem. Nejprve na něj měli pokřikovat rasistické a homofobní nadávky, následně mu měli dát provaz kolem krku a polít ho neznámou chemikálií. Vyšetřovatelé ovšem zjistili, že si Smollett najal dvojici svých známých z posilovny, černošské bratry, aby napadení zinscenoval.

Herec, známý především ze seriálu Impérium, se okamžitě dostal na pranýř. Trump prohlásil, že svým jednáním urazil desítky milionů Američanů, a hromadně ho také kritizovaly celebrity, které předtím veřejně vystoupily na jeho podporu.

Přestože však bylo prokázáno, že je Jussie Smollett podvodník, chicagská prokuratura jeho vyšetřování překvapivě zastavila. Prý proto, že věnoval kauci 10 tisíc dolarů (téměř 230 tisíc korun) městu a vykonal také veřejně prospěšné práce.

Herec Jussie Smollett má z ostudy kabát, trestu se ale možná vyhne.

To se ale mnohým lidem nelíbí.

V první řadě se s tím, že Smollett za takový podvod vyvázne bez postihu, nechce smířit prezident Donald Trump, jehož jméno herec nepochybně poškodil. Ten na Twitteru oznámil, že celý případ prověří ještě FBI a že jde o ostudu Ameriky.

A dalším, komu je mávnutí rukou nad takovou věcí proti srsti, je i starosta Chicaga Rahm Emanuel. Město proto Smollettovi zaslalo účet na 130 tisíc dolarů (skoro tři miliony korun), tolik prý stálo několikatýdenní vyšetřování případu, do něhož se zapojily přibližně dvě desítky kriminalistů. 

Starosta Chicaga Rahm Emanuel

Herec dostal sedmidenní lhůtu na zaplacení s tím, že pokud peníze nepošle, hrozí mu žaloba a pokuta. Jak informuje CNN, právě k soudnímu boji nakonec zřejmě dojde.

Ona týdenní lhůta totiž vypršela v pátek a Jussie Smollett finanční kompenzaci městu nezaplatil. A ani nemá v plánu ji zaplatit.

„Požadavek města na platbu je obtěžováním a nenapravitelným zraněním pana Smolletta,“ cituje CNN z dopisu, který jeho právníci zaslali městu. Připomněli také, že prokuratura obvinění proti herci stáhla.

Herec Jussie Smollett před novináři

Případ obřího podvodu bude mít nepochybně ještě dlouhé pokračování. Zástupci města už se nechali slyšet, že v tuto chvíli připravují žalobu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 pondělí 5. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 18
  • 16
  • 11
  • 10
  • 9