Nový přítel Čaputové se hádá kvůli slovu aktivista: Jak dlouho mi tak ještě budete říkat?!

Dlouhé roky hrdě bojoval za lepší svět a byl oddaným členem organizace Greenpeace. Když o něm teď ale někdo mluví jako o bývalém aktivistovi, Juraj Rizman (44) přímo zuří! Nový partner slovenské prezidentky Zuzany Čaputové (47) všem jasně vzkázal, že nějakou dobu už je státním zaměstnancem.

V květnu přišla slovenská média s tím, že prezidentka Zuzana Čaputová je znovu šťastná. Úsměv na tváři jí vykouzlil o tři roky mladší Juraj Rizman, bývalý aktivista a významná tvář hnutí Greenpeace, kde v minulosti působila i sama Čaputová.

Rizman v organizaci začal jako běžný dobrovolník a poté se vyprofiloval v předního aktivistu, fotografa, tiskového mluvčího a nakonec se z něj stal i ředitel Greenpeace na Slovensku. 

Posledních pár let Rizman pracuje ve státním sektoru a je na to patřičně hrdý. Nejprve byl poradcem prezidentky Čaputové, když se ale jejich přátelství změnilo ve vážný vztah, dal výpověď a v současné době pracuje v kanceláři politika Juraje Šeligy.

Občas dobrovolničím, ale...

Vzhledem k jeho minulosti ale není divu, že slovenská i česká média o Rizmanovi stále informují jako o bývalém aktivistovi. Jemu se to ale vůbec nelíbí.

„Jak dlouho musí člověk být státním zaměstnancem, aby o něm bulvár přestal psát jako o aktivistovi,“ zlobí se na Facebooku Rizman.

„Stejně dlouho, jako jsi byl aktivistou,“ odpověděl Rizmanovi jeden z jeho kamarádů. Partner Čaputové se poté zhrozil, protože podle svých slov byl aktivistou dlouhých 25 let.

„Jinak i ředitel Greenpeace a projektový koordinátor Via Iuris, to byla práce, a ne aktivismus,“ dodává slovenský „první frajer“.

Juraj Rizman, nový partner slovenské prezidentky Zuzany Čaputové

Kamarádi mu vzkazují, aby slovo aktivista před svým jménem tolik neřešil, že o nic přece nejde. Rizman si ale stojí za svým.

„Já se tu morduji se státní službou, prověrkami a tak dále a oni, že jsem aktivista. Já jsem na to působení hrdý, ale udivuje mě, že člověk dělá poradce prezidentce a později místopředsedovi Národní rady Slovenské republiky a stále je pro některé novináře aktivista. Já dnes aktivista už nejsem. Občas dobrovolničím, ale pracovně jsem státním zaměstnancem na pozici poradce ústavního činitele,“ píše dále Rizman.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:16 středa 28. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 65
  • 52
  • 35
  • 34
  • 34
  • 31