Julii (8) našel český lesník Martin. Stal se zázrak, tvrdí policisté

Díkybohu! Český lesník Martin Semecký našel pohřešovanou osmiletou dívenku Julii z Německa. Byla prochladlá, unavená, ale jinak živá a zdravá. Nalezl ji nedaleko České Kubice. Podle jeho slov ležela dívenka v trávě. Velmi dobrá práce a klobouk dolů!

Do záchranné akce se mimo jiné zapojil starosta Všerub Václav Bernard, který je zároveň dobrovolným hasičem. Ten uvedl, že dívenka se nacházela u České studánky nedaleko České Kubice. 

Holčičku našel hajný z Domažlických městských lesů Martin Semecký, který lokalitu velmi dobře zná.

„Byla schovaná dvě stě až tři sta metrů od místa, kde končilo pročesávání terénu,“ sdělil Deníku.

Doplnil, že jeho dva kolegové hasiči vyjížděli z Čerchova právě k České studánce na čtyřkolce a převezli dívenku k sanitce. „Všichni jsme šťastní, že se ji nakonec podařilo najít. Považujeme to za zázrak,“ zhodnotil.

Radost a dojetí jsou též na německé straně, kde se kromě policistů do pátrání zapojili kynologové a horalové. „Pár slziček ukáplo,“ řekl v úterý mluvčí německé policie Florian Beck.

Takovou úlevu ve své kariéře ještě nezažil. Bod mrazu,  neschůdný a strmý terén, špatně viditelný, věk dítěte a doba, která uplynula, to všechno nedávalo příliš nadějí, že holčičku najdou živou. Dopadlo to neuvěřitelně, shodují se všichni, co se zapojili do neúnavného pátrání. 

Osmiletá Julia vyrazila s rodiči, mladším bratrem a starším bratrancem na výlet v neděli. Společně se pohybovali kolem Malinové hory. Julia se však údajně kolem čtvrté hodiny ztratila. Podle dostupných informací zřejmě události předcházela hádka mezi dětmi. 

Později odpoledne rodiče nahlásili na policii, že dceru pohřešují. Ihned se rozjelo pátrání, kromě českých složek se na něm podílely i ty německé.

Usilovné pátraní po holčičce je příkladným projevem solidarity místních lidí a sousedské pomoci mezi Čechy a Němci.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:39 středa 9. února 2022. Anketa je uzavřena.

  • 181
  • 7
  • 6
  • 5
  • 3
  • 2