Síkela vyzval k úsporám, a přitom sám vyhazuje elektřinu z okna. Svítí jako na lesy během dne!

Dlouho o něm nebylo vidu ani slechu, až se lidé začali ptát, jestli je ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN) opravdu skutečným šéfem resortu. Nyní o sobě dal pořádně vědět, když vyzval k úsporám energií, jež mají pomoci snížit závislost na ruských dodávkách plynu. Apel se mu záhy vrátil jako bumerang s tím, že by měl začít u sebe a nenechat na ministerstvu svítit obřími lustry během dne.

„Čím méně energií spotřebujeme, tím méně budeme závislí na Rusku. Mluvím o tom už několik měsíců,“ předeslal Jozef Síkela ve svém příspěvku na Twitteru. 

„Na Ministerstvu průmyslu a obchodu šetříme už od začátku roku. Jednoduchá opatření nám přinesla snížení spotřeby plynu o 24 procent. Chceme jít příkladem, a proto máme i vládní úsporný manuál,“ doplnil ministr průmyslu a obchodu a připojil několik rad a tipů, jak ušetřit náklady na vytápění a také uspořit elektrickou energii.

„Telefony a elektroniku nenechávejte v nabíječce i po dobití. Dobíjejte jen do potřebné míry,“ píše se v jednom z bodů.

Dalším kladivem na Putina má být topení, respektive nepřetápění místností. Úplně prý postačí, když budete mít doma 21 stupňů.

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela radí šetřit a nesvítit během dne. Lidé mu vzkázali, že by měl začít u sebe...

„Zvažte, zda na osvětlení místnosti nepostačí sluneční svit,“ radí dále ministerstvo. A právě tímto bodem si Síkela naběhl na smeč.

„Jozefe, trochu si na to dohlédni. Takhle Putina neporazíme... Co ta světla za bílého dne,“ reagoval jistý Josef Musil, který připojil fotku ze schůzky na ministerstvu, kde se účastníci schůzky sešli u kulatého stolu a nad nimi září desítky světel obřího lustru. To celé za bílého dne.

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela radí šetřit a nesvítit během dne. Lidé...

„To je jako vývěska ze skautského tábora. Jako ironie dobrý. Ale vážně věříte, pane ministře, že tohle nás zachrání?“ ptá se pražský kavárník Grave Digger.

„Lidé už šetří, co po nich ještě chcete? Aby mrzli? Nejedli a nesvítili? Co jste proboha v té švýcarské bance vlastně dělal? Že nevíte o faktu, kolik spotřebuje průmysl a kolik domácnosti!“ rozčílil se Milan Boháč, který navíc zmínil Síkelovo předchozí působení.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:34 neděle 20. listopadu 2022. Anketa je uzavřena.

  • 91
  • 39
  • 10
  • 9
  • 9
  • 6