Vy platíte vysoké zálohy a Síkela obráží večírky: S manželkou vyrazili na premiéru do Lucerny!

V době energetické krize, kdy ceny letí strmě vzhůru a lidé žijí v nejistotě a klepou kosu, je ministr průmyslu a obchodu velmi exponovanou osobou. Svoje o tom ví i Jozef Síkela (STAN), který kvůli tomu prý dře a schůzuje až do nočních hodin. Rád se tím také blýskne na sociální síti. O tom, že stíhá i společenský život, třeba slavnostní premiéru v Lucerně, ale raději mlčí.

„Intenzivní jednání ministrů pro energetiku probíhala nejen během neformální Rady ministrů, ale také například včera dlouho do noci,“ informoval ve středu na Twitteru šéf ostře sledovaného resortu Jozef Síkela.

„Věřím, že i díky tomu jsme se dnes opět posunuli směrem k našemu cíli: zajistit dostatek energií za přijatelné ceny,“ doplnil ministr průmyslu a obchodu.

I když na sociální síť umisťuje poměrně hodně příspěvků, o premiéře dokumentu Civilizace – Dobrá zpráva o konci světa, kam vzal i svou manželku, se bohužel zapomněl zmínit.

Po náročných jednáních ministrů energetiky, která se protáhla do nočních hodin, si zřejmě potřeboval vyčistit hlavu, a tak v doprovodu své milované choti druhý den nato vyrazil do Lucerny. Jeho zájem vzbudila premiéra dokumentu Petra Horkého a Miroslava Bárty Civilizace – Dobrá zpráva o konci světa.

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela s manželkou na premiéře dokumentu Civilizace – Dobrá zpráva o konci světa spolu a jeho spoluautorem Petrem Horkým

Soudě podle velmi spokojeného výrazu, v kině vládla tepelná pohoda a stupně Celsia nechyběly ani nepřebývaly. Ministr se usmíval na všechny strany a bylo vidět, že si to užívá. Alespoň na chvíli mohl zapomenout na práci, které má v době energetické krize více než dost, i na věčné nářky zástupců tepláren a jednotlivých výrobních odvětví.

Kromě toho tu potkal celou řadu tváří, které na jednáních vlády rozhodně nepotká. Třeba prezidentského kandidáta a producenta zmíněného snímku Karla Janečka s manželkou Lilií, která si vzala parádní šálu.

Producent dokumentu Civilizace – Dobrá zpráva o konci světa Karel Janeček s manželkou Lilií

Nechyběl ani Jaroslav Dušek, i on vzal svou ženu, podobně jako Jan Révai. To Jan Budař dorazil sám, zážitek z filmu mu to ale nepokazilo, naopak.

Samozřejmě nemohla chybět ani producentka Olga Menzelová, která přišla podpořit svého přítele, spoluautora Civilizace, egyptologa Miroslava Bártu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:13 pátek 10. února 2023. Anketa je uzavřena.

  • 103
  • 62
  • 56
  • 55
  • 52
  • 47