Středula po přestřelce s Němcovou: Tak já vám řeknu, kolik beru! Plat má rapidně nižší

V uplynulých dnech se na Twitteru zevrubně řešil plat šéfa odborů a prezidentského kandidáta Josefa Středuly. Fake účet, který má parodovat poslance za ANO Jaroslava Faltýnka, vypálil do éteru informaci, že si měsíčně přijde na závratných 420 tisíc korun, na což se chytila i senátorka Miroslava Němcová (ODS), která začala sarkasticky počítat, kolik si Středula „ulije“ z rozpočtu ČMKOS. Prezidentský kandidát se rozhodl po mnoha urgencích výši platu zveřejnit. Ta se pohybuje v úplně jiných sférách.

„ČMKOS má příjmy cca 60 milionů korun ročně. V roce 2020 to bylo 56 214 000 korun. Pokud je údaj o výši platu soudruha předsedy (420 tisíc + náhrady) správný, po připočtení náhrad si bere akorát desetinu rozpočtu. Kdo z vás to má, pánové,“ napsala včera senátorka Miroslava Němcová na Středulovu adresu.

Šéf odborů jí bleskově odpověděl, ať si soudruhy nechá pro někoho jiného a raději se soustředí na to, aby nešířila dezinformace, což mu u senátorky přijde bizarní.

Pro server Echo24 se pak Středula nechal slyšet, že 420 tisíc korun nebere ani za čtvrtletí, natožpak měsíčně.

Především jeho odpůrci se nedali a nadále na Středulu naléhali, aby tedy výši platu zveřejnil. Ten se nejprve zdráhal, pak se ale rozhodl utnout spekulace a všechny informovat, kolik peněz mu od ČMKOS měsíčně cinkne na účtu. A částka je mnohem nižší, než kolik mu spočítala Němcová.

Šéf odborů Josef Středula

„Pro ty, kteří to řešili včera celý den: Moje mzda jako předsedy odborů je 110 tisíc korun. Mzdu předsedy ČMKOS určuje jednatřicet předsedů odborových organizací a vedení ČMKOS není placeno z veřejných prostředků,“ uvedl na pravou míru Středula.

Část lidí oznámení kvituje a shoduje se, že je pro šéfa odborů adekvátní. Některým přijde údaj příliš obecný a Středulu zasypali dalšími otázkami, zda se jedná o čistý, nebo hrubý příjem a jak přesně to má s náhradami.

Třetí skupina pak nad celou kauzou mává rukou, že do měsíčního příjmu Josefa Středuly nikomu nic není.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:13 pátek 3. února 2023. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 9
  • 8
  • 6
  • 3
  • 2