Údajná sebevražda vraha dítěte Kuči: Rodičům přišel posmrtný dopis. Co se v něm píše?

Stále nemohou uvěřit tomu, že by si jejich syn vzal život. Rodiče Josefa Kuči, který si měl odpykat dvaadvacetiletý trest za utýrání teprve tříletého Marečka z Loun, Expresu předložili jako důkaz dopis, který jim dorazil od jejich syna z pankrácké věznice. Kuča ho psal dva dny před svou údajnou sebevraždou. Podle toho, co svým rodičům v dopise píše, to vůbec nevypadá, že by si plánoval vzít život! „Chtěl se normálně zařadit do společnosti,“ řekl nám otec Josefa Kuči.

Podle dostupných informací se Josef Kuča měl zabít ve Věznici Valdice v úterý večer. 

„Mohu potvrdit, že v současné době šetříme úmrtí vězněné osoby, která byla na cele sama. Bližší informace s ohledem na průběh šetření a GDPR sdělovat nemohu,“ řekla Expresu Petra Kučerová, tisková mluvčí Vězeňské služby ČR.

Zvláštní je, že Kučovým rodičům ve čtvrtek přišel dopis od jejich syna. V něm soudem uznaný vrah tříletého Marečka mimo jiné píše, že se moc těší na to, až své rodiče uvidí během návštěvy, chtěl po nich dokonce peníze. Na to, že by plánoval sebevraždu, ke které se měl dva dny poté odhodlat, to vůbec nevypadá.

„Dopis nám přišel z pankrácké věznice, kde byl náš syn po soudu a čekal, do jakého vězení ho pošlou. Dopis nám přišel dnes, ale on ho psal už 28. června, den poté byl odeslán. V dopise píše, že ho v úterý možná budou převážet, ale ještě neví kam a dá nám brzy vědět. Den po odeslání dopisu byl ale syn mrtvý. Stále mi to vrtá hlavou,“ řekla nám matka Josefa Kuči, která nám poskytla kopii zmíněného dopisu.

„V dopisu se dále píše, že je smířený s tím trestem, že si to odsedí a že se těší, až přijdeme na návštěvu. Chtěl po nás ještě balík, peníze na účet a tak dále. Vůbec to nevypadalo, že by si měl vzít život. Nebyl tam ani náznak toho, že by se chtěl se mnou loučit,“ dodala ještě Kučova matka.

Matka Josefa Kuči ukázala Expresu dopis, který její syn napsal dva dny před smrtí.

Matka Josefa Kuči ukázala Expresu dopis, který její syn napsal dva dny před smrtí.

Kuča se měl oběsit, rodiče tomu nevěří a zařizují synovi pohřeb

Kučův otec Expresu poté sdělil, co dále se dozvěděl o smrti svého syna.

„Volala nám patoložka z Hradce Králové a čas úmrtí byl jedenáct hodin večer, ve dvě hodiny ráno si pro něj pak jeli. Byl oběšený, příčinu smrti ale dodneška nikdo nevíme,“ nechápe otec odsouzeného vraha.

Rodiče Josefa Kuči si stále stojí za tím, že jejich syn sebevraždu nespáchal. „Nevěříme tomu, udělala to buď vězeňská služba, nebo vězni,“ říká Kučova matka.

Josef Kuča brutálně utýral tříletého synka své přítelkyně.

„Chceme to řešit, proto to dáváme do médií, my jako obyčejní smrtelníci s tím nic neuděláme. Na vězeňskou službu jsem volal včera, zvedli mi to a řekli, že je to pravda, že kluk umřel. Příčinu smrti mi ale nesdělili, že to řeší policie a až budou nějaké výsledky, tak se nám snad ozvou,“ dodal otec Josefa Kuči, který Expresu potvrdil, že pro svého syna bude zařizovat pohřeb.

„Máme se zastavit pro jeho věci ve Valdicích, pohřeb budeme organizovat, dnes jsme řešili v Lounech na hřbitovním ústavu převoz těla,“ řekl nám Kučův otec.

Už by to v životě neudělal, chtěl žít normální život

Zdrcení rodiče se v krátkém rozhovoru s redaktorem Expresu vyjádřili také na adresu těch, kteří je drsně urážejí na sociálních sítích a přejí smrt i jim.

„Píšou nám lidé, někteří jsou fakt brutální. Píšou matce i sourozencům. Jde o výhrůžky a tak dále. Co se dá ale dělat? Tohle bylo předtím a je to i teď. Co bych těm lidem vzkázal? Oni si to neprožívají, oni to neznají. Každý v životě udělá nějaký kopanec a buď si to ten člověk přebere a žije dál, odsedí si to a odpyká... Náš syn by to už v životě neudělal. Chtěl si odpykat trest a normálně se zařadit do života,“ říká Kuča starší.

Josef Kuča u soudu

Josef Kuča za utýrání teprve tříletého nevlastního syna Marka vyfasoval šestnáct let vězení. Rozhodnutí soudu vyvolalo tehdy velmi silné emoce. 

Lidé, kteří celý případ sledovali, byli toho názoru, že si Kuča zaslouží mnohem přísnější trest. A stejného názoru byl i pražský vrchní soud, který minulý týden čin překvalifikoval na vraždu a trest zpřísnil na dvaadvacet let.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:15 pátek 30. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 300
  • 78
  • 62
  • 55
  • 53
  • 48