Kučova tajná dohoda s Marečkovou matkou: „Když na mě počkáš, všechno vezmu na sebe!“

On dostal dvaadvacet let a ve vězení spáchal sebevraždu, ona je stále na svobodě. Přitom Marečkova matka Simona T. nechala partnera Josefa Kuču syna brutálně týrat až k smrti, aniž by o tom kohokoliv informovala. Dokonce měla pomáhat s maskováním stop násilí na jeho těle. Veřejnost se domnívá, že na chlapcově smrti nenese o mnoho menší podíl a že zřejmě Kuča vzal odpovědnost na sebe. A podle jeho matky je tato teorie pravdivá. „Pepa mi řekl, že se ještě před příjezdem kriminálky dohodli,“ prozradila nám. Dohoda to měla být jako z romantického filmu, záhy ovšem zkrachovala.

Musí zařizovat pohřeb vlastního syna, do toho snáší ještě útoky na internetu. A nejen na něm.

„Lidé mi vyhrožují, setkali jsme se už i s napadením. Na Facebooku mi posílají články, děti už mi musely zablokovat telefon. Nedá se to vydržet. Momentálně nechodím skoro už ani ven,“ popsala nám matka Josefa Kuči, který byl odsouzen na dvaadvacet let za utýrání syna své přítelkyně a vzápětí spáchal sebevraždu.

„Mně je Marečka doopravdy hrozně moc líto, soucítím s těmi lidmi, chápu to. Ale je potřeba si uvědomit, že vinu nese hlavně Simona (Marečkova matka, pozn. red.). Ona věděla, kde bydlíme, mohla mi klidně napsat, přijít za mnou do práce. Mohla mi říct, co Pepa dělá, nebo kdykoliv mohla zavolat i policii. Nemuselo se to stát,“ míní matka Josefa Kuči.

Markova matka Simona

Vzápětí prozradila, že spolu její syn a Simona měli mít tajnou dohodu. Ta by vysvětlovala, proč Kuča u soudu bez zdráhání přijal všechnu vinu na sebe a nepokoušel se bránit, zatímco Marečkova matka při výpovědi jen nesmyslně koktala a opakovala „nevím“ a „nepamatuji si“.

„Když jsem u něj byla na návštěvě, při které už nás nehlídala policie, ale byli jsme sami, Pepa mi řekl: Mami, my jsme se doma, ještě než přijela kriminálka, dohodli. Domluvil jsem se s ní, že i to, co udělala ona, vezmu na sebe, že já si ten trest odpykám. Podmínkou bylo, že ona slíbila, že na mě bude čekat,“ prozradila matka.

„On mi na to přísahal. Byli na tom domluvení, aby ona nemusela do vězení. Ale Simona to nedodržela ani jeden den,“ dodala.

Josef Kuča u soudu

Že Simona nese za Marečkovu smrt mnohem větší vinu, nám před několika dny řekl ostatně i Kučův otec.

„Pepa nám řekl, že až bude po všem, sdělí nám, jak to všechno bylo. Bohužel už to ale nestihne. I okolí ale mluví o tom, že on vzal vědomě vše na sebe, aby Simoně víc neubližoval. S Marečkem byla ona neustále sama doma, on byl pořád venku s klukama, pracoval nebo hrál fotbal. Určitě to nezpůsobil jen on sám,“ dodává ještě Kučův otec.

Podle matky Josefa Kuči už Simona T. nějakou dobu žije s novým přítelem. Podle sousedky, s níž se Kučova matka zná, Simona ráda po večerech vyráží za zábavou.

„Když to tak vezmu, ona má na svědomí dva životy. Může za smrt svého syna, kterému nepomohla. A teď může i za to, co se odehrává. Co si ona myslí? Že až ji odsoudí, že ji v tom vězení nechají být? Nenechají. Stejně jako nenechali syna, protože já stále nevěřím, že spáchal sebevraždu,“ tvrdí Kučová.

„Nestýkám se s ní, ještě jsem ji za celou tu dobu neviděla. Ale kdybych ji viděla, asi jí sama rozbiju držku,“ dodala ostře na adresu někdejší synovy přítelkyně.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:33 středa 4. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

  • 106
  • 24
  • 24
  • 18
  • 18
  • 17