Josef Kuča, který utýral Marečka, zemřel. „Nevěříme, že spáchal sebevraždu,“ řekli zdrcení rodiče

Minulý týden mu navýšili trest z původních šestnácti na dvaadvacet let. Nikdy si ho ale neodpyká. Josef Kuča, který týral a nakonec zabil tříletého Marečka z Loun, ve vězení zemřel. Policie cizí zavinění vyloučila, rodiče ale odmítají, že by si jejich syn sáhl na život. „Dva dny před soudem jsme za ním byli. Řekl nám, že by si na život nesáhl a že si svůj trest chce odsedět,“ řekli Expresu zdrcení rodiče.

„Ano, je to pravda. Přišla k nám dnes policie a předala nám oznámení o smrti syna. Že jim přišel fax a mají nám to předat,“ potvrdil nám zdrcený otec Josefa Kuči.

Od policistů se prý ale jinak nedozvěděli nic. A tak se rodiče snažili dovolat vězeňské službě, aby zjistili, co se synovi stalo.

„Prakticky nic nevíme. Jen nám řekli, že vyloučili cizí zavinění, ale že nám víc říct nemohou, dokud to nevyšetří. Ale nám je to divné. Když jsme s ním mluvili naposledy, to bylo dva dny před soudem, řekl nám, že nemá v úmyslu si brát život. Že ho nic nezlomí a že si svůj trest chce odsedět,“ řekl nám otec, že o slovech policie má rodina pochybnosti.

„Je mi to divné, měli by ho hlídat. Nikdo by se k němu neměl dostat a taky by neměl mít možnost dostat se k nějakému předmětu, kterým by si vzal život,“ kroutil hlavou.

Vzápětí dodal, že rodina ztrátu nenese vůbec dobře.

„Snášíme to hrozně špatně, my rodiče, ale i celý zbytek rodiny. Matka je z toho zralá na prášky. Všichni jsme si samozřejmě vědomi trestného činu, který spáchal. Ale je to pořád náš syn,“ dodal.

Matka: Syna znám, na život by si nesáhl

Po chvíli se v telefonu ozvala i matka Josefa Kuči. A z jejího roztřeseného hlasu bylo znát, že ztrátu svého syna nese velmi špatně. Ani ona nevěří, že by si na život sáhl.

„Svého syna znám, vychovávala jsem ho. A vím, že by si život nevzal. Byl šestnáct měsíců ve vazbě v Litoměřicích a nic nenasvědčovalo tomu, že by si vzal život. Byla jsem u něho na návštěvě a normálně jsme se bavili,“ řekla nám.

Josef Kuča u soudu

Rodičům přijde divné, co se dělo se synem po soudu, který mu minulý týden zvýšil trest.

„Volala jsem advokátovi. Ten mi řekl, že ho po soudu měli převézt zpět do Litoměřic, než mu určí věznici, ve které bude vykonávat trest. Jenže po tom pražském soudu ho tam nepřevezli. Nevím proč. Proč jel rovnou do kriminálu? Já ani nevěděla, kde je, vůbec nic mi neřekli. Nemohla jsem mu ani napsat nebo ho navštívit. Advokát mi řekl, že na to neměli právo,“ kroutí hlavou matka.

„Je to celé divné, zamotané. Ráno nám jen přinesli papír, že Pepa je mrtvý. Řekli mi, že mi ani nemohou dát jeho věci, dokud se to nevyšetří,“ prozradila nám.

Josef Kuča byl nejprve za těžké ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby odsouzen na šestnáct let vězení. Minulý týden ale pražský vrchní soud čin překlasifikoval na vraždu a trest zpřísnil na dvaadvacet let.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:18 čtvrtek 29. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 1008
  • 63
  • 58
  • 48
  • 41
  • 33