Umělé kytky a hlína, zde leží tyran Josef Kuča. Kdy se Marečkův vrah dočká hrobu?

Bílá rakev, romská hudba, smuteční průvod a farář, který mluvil o „drahém Pepovi“. Josef Kuča (†21), který byl odsouzen za utýrání teprve tříletého syna své přítelkyně Marečka a podle oficiálních zpráv spáchal v kriminále sebevraždu, měl začátkem července pohřeb jako král! Královského hrobu se ale (zatím) nedočkal. Jeho rakev je měsíc od ostře sledovaného obřadu stále pouze zaházená hlínou a umělými květinami. Co Expresu řekla Kučova matka?

Redaktoři Expresu se měsíc od Kučova pohřbu vydali na místo, kde je muž, který stál za smrtí nebohého chlapce, pohřben. Kdo by čekal, že Kuča odpočívá v nějakém mramorovém a honosném hrobu, tak jako je to u romských rodin zvykem, ten se šeredně mýlil. Jeho rakev je měsíc od obřadu pouze zaházená hlínou a na ní leží pár umělých květin.

Takto vypadá hrob Josefa Kuči.

S náhrobním kamenem musíme počkat, říká Kučova matka

Podle matky Josefa Kuči bude mít hrob jejího syna takovou podobu ještě minimálně rok.

„Zatím to takto zůstává, nebude se to upravovat, až po roce můžeme dát náhrobní kámen,“ řekla Expresu paní Kučová.

„Ptala jsem se na to na pohřební službě. Musí se počkat, až usedne hlína. Teď tam ten kámen dát nemůžeme ještě. Chceme ho ideálně položit v den, kdy to bude rok od Pepovy smrti,“ dodala matka Josefa Kuči, která stále nevěří tomu, že její syn ve valdické věznici spáchal sebevraždu.

„Nevěříme tomu, udělala to buď vězeňská služba, nebo vězni,“ řekla nám Kučova matka, která hodlá podniknout veškeré možné kroky pro to, aby pravda vyšla najevo.

Podle oficiální zprávy z Valdic se měl Josef Kuča oběsit na cele hned první den po přestěhování do nového kriminálu. 

Podle Kučovy matky je ale velmi nepravděpodobné, že by její syn spáchal sebevraždu, protože dva dny před svou smrtí posílal rodičům dopis, ve kterém je prosil o peníze a psal jim, jak moc se na ně těší.

Tento dopis paní Kučová poslala do redakce Expres.cz jako důkaz.

Matka Josefa Kuči ukázala Expresu dopis, který její syn napsal dva dny před smrtí.

Chlapce posazoval na rozpálený sporák a pálil o něj cigarety

Josef Kuča si ve valdické věznici měl odpykat trest za utýrání teprve tříletého nevlastního syna Marka, jehož měl brutálně bít, pálit o něj cigarety a posazovat ho na rozpálený sporák. 

Na první pohled spokojená rodinka...

Kuča nejprve vyfasoval šestnáct let vězení. Rozhodnutí soudu ale vyvolalo velmi silné emoce. 

Lidé, kteří celý případ sledovali, byli toho názoru, že si Kuča zaslouží mnohem přísnější trest. A stejného názoru byl i pražský vrchní soud, který čin překvalifikoval na vraždu a trest zpřísnil na dvaadvacet let.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 pondělí 7. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 48
  • 35
  • 27
  • 21
  • 21
  • 17