Ten klaun ani neumí chodit! Trumpův syn si střílí z Bidena po eskapádě na schodech

Spekulace o chatrném zdraví amerického prezidenta opět nabraly na síle. Joe Biden v krátkém časovém sledu nejprve označil viceprezidentku Kamalu Harrisovou za prezidentku a následně předvedl prapodivný výstup po schodech na palubu speciálu Air Force One, při němž třikrát po sobě zakopl. Nit na něm tradičně nenechal suchou ani Donald Trump junior. Bidena označil za „klauna, který ani nemůže chodit“, a sdílel posměšné video, kterak ho do hlavy trefuje golfovým míčkem jeho otec. Přisadil si i ruský prezident Putin.

Právě na Bidenovo chatrné zdraví útočila před volbami Trumpova administrativa, sám bývalý prezident svého soupeře označoval jako „sleepy Joea“, tedy „ospalého Joea“.

Dosud největší poprask Biden způsobil na mítinku s voliči těsně před zahájením voleb. Jednu ze svých vnuček tehdy představil jako syna Beaua, který před pěti lety zemřel. Netrefil se ani na druhý pokus, kdy jména vnuček zaměnil.

Nyní celý svět oběhly záběry, jak Biden běží po schodech do prezidentského speciálu Air Force One a několikrát zakopne.

Americký prezident se stal obětí mnoha vtípků a několikrát si do něj rýpl dokonce syn Donalda Trumpa Don junior, který je známý častým sdílením meme obrázků vysmívajících se politickým oponentům.

„Chůze je těžká věc. Pojď, chlape. Jsem dost starý na to, abych si pamatoval, jak se posmívali Trumpovi, že se drží madla, když schází po kluzké rampě. Tenhle klaun neumí ani chodit. Média se tím budou zabývat a přesně tohle je to, co vidí svět. Ať už je to jeho neschopnost mluvit, nebo vyjít schody, světoví vůdci a naši protivníci se jemu i Americe otevřeně vysmívají a využijí naší slabosti,“ napsal Trump junior k videu s Bidenem.

Chair Force One!!! The government will probably spend a trillion dollars to make this happen.

20. března 2021 v 13:45, příspěvek archivován: 22. března 2021 v 14:21

Jako další sdílel koláž vůdců Ruska, Číny a KLDR, na které si volají a jeden druhého se ptají: Brácho, viděl jsi to?

Putin ostatně v nedávném rozhovoru pro CNN na otázku, co říká na Bidenova silná slova o tom, že je zabiják, odpověděl s úsměvem, že mu hlavně přeje pevné zdraví.

Broooooo. Sad but true. They’re watching an empty suit in the White House and they’re chomping at the bit to take over whatever they can.

19. března 2021 v 23:15, příspěvek archivován: 22. března 2021 v 14:21

Vůbec největší ohlas ale Trump junior vyvolal posměšným videem, v němž Bidena sráží k zemi míčky, které na golfovém hřišti odpaluje jeho otec.

Just amazing stuff!!! I guess it wasn’t really the wind!

20. března 2021 v 2:05, příspěvek archivován: 22. března 2021 v 14:22

„Lidi, vítr to nebyl,“ napsal Trump junior, který tak využil příležitosti vrátit Bidenovi slova z dob prezidentské kampaně, kdy na otázku ohledně zdravotního stavu s úsměvem odpověděl, ať se lidé podívají, jak schody do letadla vybíhá on a jak Trump.

Krkolomný výběh do letadla ale nebyl jediným přešlapem, který Joe Biden v posledních dnech předvedl.

Ve čtvrtečním online projevu ohledně vakcín označil viceprezidentku Kamalu Harrisovou za prezidentku, čímž mimo jiné nahrál na smeč kritikům, kteří hovoří nejen o jeho chatrném zdraví, ale i o tom, že je Biden pouze loutkou a skutečným šéfem Bílého domu je právě Kamala.

V posledních týdnech se také mluvilo o tom, že Biden nebývale dlouho odkládá formální tiskovou konferenci k uvedení do úřadu i první jednání s kongresmany. Podle některých kritiků se prezident vyhýbá přímé konfrontaci, kdy by bez přípravy musel reagovat na otázky.

„Těšíme se na uspořádání celé tiskové konference, pracujeme na stanovení konečného data, a jakmile to uděláme, dáme všem vědět. Ale prezident přišel během historické krize. Myslím, že Američané chápou, že energii a snahu věnuje hlavně zajištění dostatku vakcín. A prosazení amerického záchranného balíku,“ vysvětlovala nedávno Bidenova mluvčí.

Tisková konference nakonec byla oznámena na čtvrtek 25. března.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:24 úterý 20. července 2021. Anketa je uzavřena.

  • 64
  • 18
  • 6
  • 3
  • 2
  • 2