Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Otec padlého vojáka: Hanba! Biden se díval na hodinky pokaždé, když nesli rakev

    Americký prezident Joe Biden je terčem kritiky za chování na pietním ceremoniálu, při němž byly na letiště v Delawaru přivezeny ostatky třinácti vojáků padlých při atentátu na kábulském letišti. Kamery ho zachytily, jak kontroluje svoje luxusní hodinky, jako by se nudil nebo spěchal pryč. Otec jednoho z padlých vojáků se nechal slyšet, že Biden ve skutečnosti čas kontroloval několikrát a byla to prý ta nejvíce neuctivá věc, jakou kdy viděl.

    „Ukaž trochu respektu, Joe,“ hlásal včerejší hlavní článek serveru Mail Online. Záběry, kterak se Joe Biden během pietního aktu za padlé vojáky dívá na hodinky, obletěly svět a prezident za ně schytal ostrou kritiku. 

    Jde o další vodu na mlýn Bidenovým kritikům, chování se ale vůbec nelíbí především rodinám třinácti mladých mužů, které zavraždil atentátník hlásící se k teroristické organizaci ISIS-K.

    Známý moderátor stanice Fox News Sean Hannity se spojil se dvěma jejich zástupci, Markem Schmitzem, otcem dvacetiletého padlého desátníka Jareda, a Darinem Hooverem, který přišel o syna Darina juniora.

    „To, jak se (Biden) díval na hodinky, se nestalo jen jednou. Stalo se to pokaždé, když vynesli z letadla rakev. Jakmile zasalutovali, podíval se na hodinky, a to ve všech třinácti případech. Víte, jako otec to vnímám jako velkou neúctu,“ prohlásil Hoover.

    „Naklonil jsem se k matce svého syna a do ucha jsem jí řekl: Přísahám bohu, že jestli si ty hodinky ještě jednou zkontroluje... A to bylo v tu chvíli asi jen počtvrté. Potom už jsem se na něj nemohl dívat. Vzhledem k tomu, proč jsme tam byli, je to pravděpodobně ta nejvíce neuctivá věc, jakou jsem kdy viděl,“ doplnil Schmitz.

    Otcové zavražděných vojáků

    Rodiny padlých vojáků také dostaly možnost se s Joem Bidenem setkat tváří v tvář. Mark Schmitz tak učinil a setkání ho prý zklamalo.

    „Zpočátku jsem se s ním nechtěl setkat, ale cítil jsem, že to dlužím svému synovi. Že bych si s ním měl alespoň promluvit o tom, jak se cítím. Ale nedopadlo to dobře. On mluvil víc o svém synovi než my o tom našem, což se mi nelíbilo,“ prohlásil zdrcený otec. 

    Na mysli přitom měl Bidenova syna Beaua, který sloužil v Iráku, což prezident často připomíná. Beau Biden již nežije, zemřel kvůli nádoru na mozku.

    Darin Hoover pro změnu prohlásil, že o setkání s Bidenem vůbec nestojí.

    „My jsme řekli, že rozhodně ne. Nechtěli jsme to s ním řešit a nechtěli jsme ho (Bidena) nikde poblíž. Takhle jsme se rozhodli jako rodina,“ uvedl.

    Pietní ceremoniál za třináct padlých amerických vojáků

    Americká armáda se k pondělnímu dni definitivně stáhla z Afghánistánu, což Tálibán oslavuje jako velké vítězství nad Západem. V zemi ale ještě zůstali američtí občané, což především republikáni označují za obrovské selhání a vyzývají Bidena k rezignaci.

    Prezidentův předchůdce Donald Trump se nechal slyšet, že nikdy v historii nebylo stažení z války řešeno tak špatně a nekompetentně jako nyní v případě Bidenovy administrativy.

    Armáda také nechala Tálibánu napospas vojenskou techniku za miliardy dolarů, a to i včetně vrtulníků a letadel. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:54 středa 29. prosince 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      81
    • Haha
      6
    • Tvl
      6
    • Super
      4
    • Cože
      1
    • Sladký
      1