Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Šlégr: U Bendy jsem byl pouze pracovně! Na fotografiích je vidět, jak nese dárek

    Šlégr tvrdí, že měl v hotelu pouze obchodní jednání. Fotografové Expresu ho ale zachytili, jak do luxusního resortu Petra Bendy vchází se zabaleným dárkem v ruce. | foto: Koláž ExpresuProfimedia.cz

    Jiří Šlégr (49) se o víkendu účastnil tajného večírku v Teplicích místního podnikatele Petra Bendy. Nejprve tvrdil, že v luxusním resortu nebyl a neví, o čem je řeč, teď přišel s verzí, že se v hotelu objevil, ale byl tam pouze pracovně a do restaurace, kde měla probíhat oslava, vůbec nezavítal. Snímky, které pořídili fotografové Expresu, ale říkají něco jiného.

    Jedním z prominentních hostů na sobotním tajném večírku v teplickém hotelu Prince de Ligne, který patří bývalému šéfovi ústecké ČSSD Petru Bendovi, byl i někdejší hokejový reprezentant Jiří Šlégr.

    Šlégr, který v současné době zastává post místopředsedy Rady České televize, dorazil do resortu i s manželkou Lucií Královou a fotografové Expresu je zachytili těsně před vstupem do hotelu. Bývalý hokejista v ruce držel zabalený dárek.

    Den po zmíněné oslavě jsme se snažili kontaktovat jak Šlégra, tak Královou. Bývalá modelka telefon nebrala, Šlégr zase vyvracel, že by se v sobotu v Teplicích na oslavě objevil.

    „O žádné oslavě nevím,“ odsekl nám nejprve Šlégr. Když jsme mu ale sdělili, že máme k dispozici fotografie, na nichž je vidět, jak vchází s manželkou do hotelu a v ruce drží jakýsi dárek, své vyjádření bývalý hokejista přehodnotil.

    „Nebudu vůbec nic komentovat,“ odpověděl a zavěsil.

    Jiří Šlégr s Lucií Královou před teplickým hotelem Petra Bendy

    Šlégr s Královou donesli dary.

    O rezignaci Šlégr neuvažuje, v hotelu prý byl jen pracovně

    Teď nepříjemným otázkám Šlégr čelil znovu, protože některým radním České televize se jeho účast na teplické párty vůbec nelíbí. Radní Zdeněk Šarapatka na Facebooku uvádí, že když se řešil teplický dýchánek, Šlégr se zvedl ze židle a opustil místnost. Šarapatka se ale i tak zeptal předsedy Rady ČT Pavla Matochy na to, zdali Šlégr alespoň nenaznačil, zda neuvažuje o rezignaci.

    „Nehovořili jsme o tom,“ odpověděl Šarapatkovi Matocha.

    Jednání Šlégr oficiálně opustil z „naléhavých důvodů“. Veřejnosti ovšem nabídl novou verzi toho, jak podle něj probíhal sobotní večer.

    „Navštívil jsem hotel Prince de Ligne, nikoliv však restauraci,“ řekl pro Českou televizi Šlégr, který prý rezignovat nehodlá. 

    Příští týden se Šlégrem bude zabývat volební výbor

    Pokračováním Šlégra v Radě České televize se ale nejspíše už příští týden bude zabývat Volební výbor Poslanecké sněmovny. Jeden z členů výboru Martin Kolovratník (ANO) pro Hospodářské noviny řekl, že Šlégr zpochybnil důstojnost televize a měl by skončit. 

    „Zákon říká, že člen Rady ČT by měl být odvolán, pokud závažným způsobem ohrozí důstojnost České televize,“ řekl na Šlégrovu adresu Kolovratník.

    Podobného názoru je také další člen výboru, Petr Gazdík z hnutí STAN.

    „Je to čin, který ukazuje na chování vládní většiny, která mimo jiné nominovala své lidi do Rady ČT. Volební výbor by se tím rozhodně zabývat měl,“ řekl pro deník Právo Gazdík.

    Večírek papalášů odsoudili i premiér a ministr vnitra.

    „Je to nepřijatelné papalášství a hlavně porušení vládních nařízení. Pánové si z nich udělali trhací kalendář. Všichni zúčastnění, včetně hotelu, ve kterém se ta akce konala, za to musí nést následky. Na fotce jsem poznal i Milana Hniličku,“ sdělil pro Novinky.cz Babiš.

    „Takováto akce je porušením vládních nařízení. Jak organizátorovi, tak účastníkům hrozí pokuta ve správním řízení,“ reagoval pro Blesk Zprávy vicepremiér, ministr vnitra a současný šéf ČSSD Jan Hamáček.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:45 sobota 29. května 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      79
    • Haha
      43
    • Super
      18
    • Tvl
      15
    • Cože
      14
    • Sladký
      11