Paroubek uspěl v boji o dceru! Vídat ji bude jednou za dva týdny, výživné se dál řeší

Expremiér Jiří Paroubek může slavit, po dlouhých soudních tahanicích bude konečně vídat dceru Margaritu. Obvodní soud pro Prahu 5 zvrátil původní rozhodnutí o jejím svěření do výhradní péče matky a stanovil, kdy se Paroubek bude s dcerkou vídat. Společné chvilky si užijí každý lichý týden od soboty do pondělí, o prázdninách spolu stráví tři týdny.

Když minulou středu přicházel Jiří Paroubek k soudu, odrážela se v jeho výrazu chmurná nálada z toho, že se nemůže vídat s dcerou Margaritou. „Už je to delší čas, co jsem naposledy viděl dceru. Vídávám ji tak, že za ní občas chodím do školy,“ povzdychl si.

To se nyní razantně změní. Obvodní soud pro Prahu 5 zvrátil původní rozhodnutí o svěření dcery do výhradní péče matky a určil, že se Paroubek může na její výchově podílet. Bývalý premiér ani jeho žena se k soudu nedostavili.

„V této souzené věci nebylo sporu o tom, že otec je schopen se o nezletilou v době styku postarat. Mezi účastníky nebyly zásadní překážky, přesto mezi rodiči nedošlo k dohodě, protože tam byly jemné nuance,“ cituje server iDNES.cz soudkyni Irenu Bartoníčkovou.

Paroubek se nyní bude s dcerou Margaritou vídat každý lichý týden. Vyzvednout si ji bude moct v sobotu od devíti hodin ráno, v pondělí ráno ji zase odveze do školy.

Jiří Paroubek u soudu

Kromě toho si s dcerkou užije i poměrně hodně času o prázdninách, bude to celkem na tři týdny, ne však po sobě jdoucí, tudíž dlouhodobější dovolená v úvahu nepřipadá.

„Dva týdny v červenci a jeden týden v srpnu, ne (týdny) po sobě jdoucí a vyjma dvou posledních týdnů v měsíci srpnu. Přičemž otec sdělí matce termín tohoto styku nejpozději do 30. dubna každého roku,“ vysvětlila Bartoníčková.

Několik chvil si také Paroubek s Margaritou užije o Vánocích. Bude si ji moct vyzvednout 23. prosince v 10 hodin ráno, načež ji následně bude muset vrátit na Štědrý den ve 14 hodin odpoledne. V sudém roce spolu ale budou moct trávit i týden od 26. prosince do 1. ledna, tedy včetně Silvestra.

Petra Paroubková neměla příliš dobrou náladu.

Soudkyně se každopádně nechala slyšet, že v případu očekává odvolání, a to zejména kvůli úpravě styku o Vánocích. Soudní boj tak bude i nadále pokračovat, navíc se bude projednávat i výše výživného. 

Bartoníčková musí prověřit, zda je výživné 10 tisíc korun, které Paroubek manželce Petře aktuálně platí, odpovídající jeho finanční situaci. Petra Paroubková po něm žádá víc peněz.

„Tam bude potřeba provést rozsáhlé dokazování. Nejsem schopna odhadnout, jak dlouho to může trvat,“ řekla soudkyně Bartoníčková iDNES.cz.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:15 úterý 16. července 2019. Anketa je uzavřena.

  • 24
  • 13
  • 11
  • 11
  • 11
  • 10