Budeme mít důstojného prezidenta? Paroubek odhalil kandidaturu Soukupa

Bývalý premiér a expředseda ČSSD to zřejmě nikdy nevzdá a pokouší se vrátit do politiky za každou cenu. Volební okrsek Ostrava-Jih Jiřího Paroubka navrhuje za senátora, a pokud vedení strany jeho kandidatuře nezabrání, čeká ho možná působení v horní komoře Parlamentu České republiky. Mimo jiné se rozpovídal také o prezidentovi Miloši Zemanovi, své nové partnerce a také osobě majitele TV Barrandov Jaromíru Soukupovi.

Jiří Paroubek by stále chtěl pomoci sociální demokracii v rekonstrukci strany zdevastované působením Bohuslava Sobotky a jeho kliky. Opět se totiž našla část členské základny, která je ochotna expremiéra v jeho návratu podpořit. Je tady možnost, že politické vody rozčeří v budoucnosti nový senátor Paroubek.

O poslancích ČSSD si myslí své: „Všichni jsou hlučnější nežli poslanecký klub ČSSD, jsou to lidé, kteří ve většině nemají příliš velké rétorické schopnosti. Ze tří čtvrtin je vybral Bohuslav Sobotka,“ prohlásil v rozhovoru XTV.cz.

Vzkaz vyslal i prezidentu Zemanovi, kterého po jeho znovuzvolení nepoznává a působí na něj jako úplně jiný člověk. „Zemana jsem volil, ale bylo by dobré, kdyby v některých věcech ubral,“ řekl.

V pořadu se bývalý premiér nemohl vyhnout ani otázce na tělo, tedy probíhajícímu rozvodu s manželkou Petrou a jeho novém poměru s bývalou spolupracovnicí Gabrielou Kalábkovou.

„Jak říká budoucí bývalá žena, tak to bude ještě tak na dva roky,“ přiznává v záležitosti rozvodu Paroubek špetku šibeničního humoru.

„Ten vztah je uzavřený, je to lidsky nepříjemné. Vytvořil jsem si ale velmi kvalitní nový vztah s partnerkou, bývalou poslankyní sociální demokracie, která mě chce podpořit. Tehdy byla snad nejmladší poslankyní, nyní je to dáma, která se dostává do zralejších let. Máme hezký vztah a u toho bych chtěl zůstat,“ rozplýval se nad intimní známostí Paroubek.

A došlo i na odvysílaný speciální díl TV Barrandov věnovaný osobě Jiřího Paroubka. Moderátor v něm je vůči expremiérovi velmi kritický a Paroubek ho považuje za novodobého zbohatlíka, který chce do politiky.

„Já jsem to neviděl, myslím, že Jaromír Soukup balancuje, někdo mu nakukal, že může být do budoucna prezident republiky, a vede permanentní volební kampaň. Je sám sobě komentátorem, sám sobě šéfem, je to trapné. Nesleduji jeho bulvární pořady. Jak jsem slyšel od svých přátel, o nic jsem nepřišel, a myslím, že to ani moc nesledují lidé,“ říká mírně.

Na svém blogu v Parlamentních listech je však podstatně ostřejší. „Nechápu, proč mně věnuje tolik času, když po celou dobu zároveň říká, že jsem zcela bezvýznamnou a odbytou osobou. Soukupův pořad má přitom jedinou ambici: oslavovat velkého šéfa nejmrňavější české televize. Nechci se proto vyjadřovat k bulvárním lžím, fantaziím a hloupostem, na kterých byl jeho trapný páteční pořad, ostatně jako vždy, založen.“

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:20 pátek 5. října 2018. Anketa je uzavřena.

  • 68
  • 37
  • 19
  • 14
  • 12
  • 11