Chtěla vyšší alimenty výměnou za podporu ve volbách, píše Paroubek. Co na to Petra?

Měl to být velkolepý návrat do vrcholné politiky, místo toho ale bývalý premiér Jiří Paroubek musí skousnout hořký propadák. V Ostravě, kde s podporou místní ČSSD kandidoval do Senátu, získal důvěru pouze necelých sedmi procent a skončil až na sedmém místě z devíti. Co podle Paroubka za neúspěchem stojí? Zčásti totální krach sociální demokracie, ale především stále ještě zákonná manželka Petra, která prý vedla řízenou, plánovanou a lživou antikampaň!

Krátce po těžkém výbuchu v senátních volbách Jiří Paroubek slíbil, že vyjádření a rozsáhlou analýzu svého neúspěchu přednese v pondělí. Bývalý premiér dnes skutečně na serveru Vaše věc zveřejnil článek, kde se nad událostmi nejen uplynulého víkendu, ale i posledních několika týdnů zamýšlí.

Důvody neúspěchu jsou podle něj tři. Dva z nich má na svědomí ČSSD, s jejíž podporou Paroubek v Ostravě kandidoval.

Prvním problémem podle něj je strmý propad strany, který prý není bleskem z čistého nebe, ale výsledkem jejího směřování za posledních osm let. Dodejme, že právě téměř před osmi lety Paroubek stranu opustil.

Druhým důvodem je pak prý i „zdevastovaná“ pozice ČSSD přímo v Ostravě. „Také v Ostravě se celá věc vyvíjela dlouhodobě. Významná část voličů považuje ČSSD právě v Ostravě, ale také v dalších městech kraje, kde jsou byty OKD, za viníka jejich neradostné situace,“ vyjmenovává Paroubek.

Pak ale přichází důvod číslo tři. A jak správně tušíte, tím hlavním zlem je podle bývalého premiéra jeho „budoucí bývalá manželka“ Petra, s níž už několik měsíců svádí tuhý rozvodový boj o dceru Margaritu i peníze. V nejobsáhlejším podčlánku Paroubek tvrdí, že proti němu rozjela silnou antikampaň, do níž se zapojila i Soukupova TV Barrandov.

„Již v červenci se objevil první signál této antikampaně v několika desítek minut trvajícím pořadu TV Barrandov, který skandálním způsobem rozebíral, většinou na bázi lží a polopravd, mou politickou kariéru. Udělal jsem v tom okamžiku chybu, když jsem považoval tento pořad za něco, co je součástí folkloru TV Barrandov a nepodal jsem okamžitě stížnost na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. (...) Soukup čekal jen na další impuls v pokračování své kampaně,“ začíná Paroubek.

První impuls pak podle něj přišel právě ve chvíli, kdy se „antikampaně“ zhostila Petra.

„První impuls přišel zhruba šest týdnů před konáním voleb v TV Seznam, kde se do něj zapojilo známé skandalizační duo Kubík–Slonková, kdy v režii pečlivě připravené Kubíkem vystupovala v ‚diskusi‘ s ním moje budoucí bývalá žena Petra Paroubková. Ta mě ve lživém a zcela zkreslujícím vystoupení, které nemá v české politice u rozvádějících se manželů obdoby, obvinila z řady trestných činů. V tom potom pokračovala také v tištěném bulváru, který se pochopitelně daného tématu rád ujal,“ píše Paroubek.

„Samozřejmě že útok, který byl proveden Petrou Paroubkovou, byl řízený a zcela plánovitý. Přišel šest týdnů před volbami a některá média se hned po něm vyptávala mých sponzorů, zda budou pokračovat ve sponzoringu mé kampaně. Stejně tak představitelů ostravských sociálních demokratů, zda mě budou dále podporovat ve volbách. To vše přesto, že nebyly Petrou Paroubkovou předloženy žádné důkazy a že během týdne vydalo Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 5 po výslechu Petry vyjádření, že nebyly zahájeny žádné kroky směřující k mému trestnímu stíhání,“ naráží na obvinění z toho, že měl přijímat milionové částky nelegálního původu.

Bývalý premiér dokonce tvrdí, že mu jeho manželka nabídla pomoc při volební kampani výměnou za to, že jí bude vyplácet vyšší alimenty.

„Zhruba deset dní po podání kandidátky má budoucí bývalá žena vystupňovala své finanční a majetkové požadavky na nehoráznou úroveň a ještě mi vyděračsky nabídla pomoc ve volbách. Než jsem jí stačil odpovědět přes své právníky, vyrazila na zteč do TV Seznam s kyblíkem svých špinavých obvinění,“ píše.

Podle Paroubka měla navíc Petra v záloze ještě i další obvinění, která nakonec nezveřejnila. Ta se měla týkat například jeho nemanželských dětí. 

„Někteří lidé mi ukazovali její textové zprávy, kterými je v těch dnech zásobovala, a musím říci, že byla připravena ještě na další kolo falešných obvinění, obsahujících například lživé informace o mých údajných nemanželských dětech apod. Nepochybuji o tom, že by se Soukupově Médee nebo jiné PR agentuře podařilo tyto bláboly, když by bylo potřeba, dostat ještě před volbami opět do médií,“ tvrdí Paroubek.

Paroubková: Jako vždy hledá viníka jinde. Nebudu si kazit den

Expres se s žádostí o reakci na Paroubkovo rozsáhlé vyjádření obrátil na jeho ženu. Příliš sdílná ovšem nebyla, protože si prý svým mužem nechtěla nechat zkazit den.

„Jiří Paroubek naprosto podlehl paranoidním představám a jako vždy hledá viníka jinde. Víc to komentovat nebudu, nehodlám si tím kazit den,“ vzkázala.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:33 úterý 5. února 2019. Anketa je uzavřena.

  • 52
  • 24
  • 22
  • 14
  • 13
  • 6