Paroubek o teplickém večírku papalášů: Petr Benda je kmotrem mé dcery, chtěl jsem, aby se viděli

Jiří Paroubek vrací úder! Bývalý český premiér se vyjádřil ke slovům své stále ještě manželky Petry, která Expresu nedávno sdělila, že dopředu věděla, že Jiří pojede v sobotu na tajnou párty do teplického hotelu podnikatele Petra Bendy. „Zvláštní, mstivá povaha zhrzené ženy,“ tvrdí Paroubek, který přiznal, že do Teplic chtěl původně vzít i dceru.

V sobotu večer se v teplickém hotelu Prince de Ligne, který patří vlivnému podnikateli Petru Bendovi, uskutečnil menší večírek navzdory vládním opatřením. Fotografové Expresu před resortem nafotili hosty, kteří přišli vlivnému podnikateli popřát, jedním z nich byl i Bendův dlouholetý kamarád a bývalý premiér Jiří Paroubek.

Den po oslavě nám Paroubek nebral telefon a neodpovídal na SMS zprávy, pak ale přišel s tím, že v hotelu byl pracovně a na tajném mejdanu se pouze mihl.

„Se společností pana Bendy mám dlouhodobou smlouvu o spolupráci. Měl jsem v 18 hodin v sobotu schůzku s ředitelem a účetním této společnosti. Pan Benda měl večer oslavu v rodinném kruhu, já jsem mu krátce poblahopřál. Protože práce trvala zhruba do 20 hodin, zůstal jsem do druhého dne v hotelu. To jsem předem plánoval,“ sdělil nám Paroubek.

Redakce Expres.cz poté kontaktovala stále ještě manželku Jiřího Paroubka a ta nám sdělila, že Jiří se před ní o oslavě zmiňoval.

„Věděla jsem, že se manžel chystá do Teplic na oslavu,“ potvrdila nám Petra Paroubková.

Jiří Paroubek tuto kauzu, kterou už několik dní ve velkém řeší česká společnost, chtěl nechat v klidu vyšumět. Manželčina slova ho ale očividně natolik urazila, že se rozhodl znovu reagovat.

„Řeší si komplex toho, že tři poslední rozsudky v soudních sporech, které s ní vedu, nebyly v její prospěch. Zvláštní, mstivá povaha zhrzené ženy. Přitom nevím, proč je vlastně zhrzená. Ona to byla, kdo odešel ze společné domácnosti a vymáchal mě před očima celého národa v nadšené spolupráci s bulvárem v nepříjemné publicitě. Tu museli řešit dokonce nejprve policisté, potom berní úřady a soudy. A vše dopadlo korektně v můj prospěch,“ napsal na svém pravidelném blogu Jiří Paroubek.

Jiří Paroubek

Chtěl jsem, aby se Benda viděl s mou dcerou. Je to její kmotr

Do redakce Expresu se dostaly také informace, že Jiří Paroubek chtěl do teplického hotelu Petra Bendy, kde se konal tajný večírek, vzít i dceru. Tyto informace teď expremiér potvrdil.

„Děti jsem na takové akce zásadně nikdy nevodil. Ale Petr Benda je kmotr mé dcery, a proto jsem chtěl, aby se viděli, protože ji už neviděl čtyři roky, to je celé. Po splnění svých pracovních povinností v hotelu, na základě dlouhodobé smlouvy, jsem měl původně v plánu se s dcerou vrátit do Prahy tak, abych byl ve svém bytě do deváté hodiny večerní,“ vysvětlil Paroubek.

Bývalý šéf sociální demokracie se vyjádřil také k luxusnímu vozu, v němž do Teplic přijel. Jaguar prý není jeho a rozhodně nestál 1,7 milionu korun.

„Auto není moje, občas mi ho jen zapůjčuje, zejména na víkendy, můj syn Jiří. Já vlastní auto nemám. A jaguar nebyl za 1,7 milionu korun, ale za zhruba, pokud vím, polovinu této ceny, protože jej syn koupil z takzvané předváděčky a teď jej splácí leasingové firmě, což bude ještě pár let trvat,“ nechal se slyšet Paroubek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:50 pátek 28. května 2021. Anketa je uzavřena.

  • 40
  • 20
  • 13
  • 12
  • 11
  • 9