Paroubek s manželkou dluží 3,5 milionu. Petra ale o ničem neví!

Bývalý premiér Jiří Paroubek si půjčil od podnikatele Petra Michka 3,5 milionu korun na společné podnikání. Měl je doma v trezoru v dolarových bankovkách. Michek, který se před časem ozval, že je chce vrátit, a tím zaskočil jeho stále ještě manželku Petru, která o půjčce neměla tušení, najednou otočil. A Paroubek k tomu jen dodává, že si částku u podnikatele odpracuje.

Michek půjčil peníze Jiřímu Paroubkovi předloni, jak vyplývá ze žádosti o jejich vrácení, kterou koncem loňského roku zaslal Paroubkově manželce Petře. 

S politováním vás musím oba požádat – s ohledem na vaši rodinnou situaci a probíhající rozvod manželství a předpokládané společné jmění manželů – o vrácení finanční částky,“ píše Michek. Petra Paroubková ale o penězích vůbec nic nevěděla a dopis ji zaskočil.

Paroubek řekl, že peníze měly být použity na burzovní operace, Michek ale peníze vybral z účtu, převedl na dolary a uložil u Paroubka v sejfu. Pak je prý chtěli společně v menších částkách vložit zpět na účet a investovat na burze.

Zvláštní na tom je, že se tyto operace provádějí zásadně elektronicky. „Z hlediska ducha zákona i mé zkušenosti je to zvláštní. Já bych nad tím okamžitě pozvedl obočí a první, co by mě napadlo, je, že je to za účelem, aby ty peníze byly nějak legalizovány,“ řekl ekonom Lukáš Kovanda Radiožurnálu.

Někdejší předseda ČSSD nyní řekl, že Michek už od něj peníze nechce. „My jsme se dohodli, že to vymáhat nebude. Já to u něj odpracuju,“ řekl Paroubek.

Oba dva navíc v říjnu kandidují do Senátu. Paroubek jako nezávislý s podporou ostravských sociálních demokratů a Michek za stranu Moravané.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:54 čtvrtek 3. ledna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 24
  • 10
  • 9
  • 9
  • 9
  • 8