Jiří Paroubek přijel na párty papalášů v autě za 1,7 milionu: Důchodce z ČSSD v jaguaru!

Expremiér Jiří Paroubek (68) o sobě s oblibou říká, že je pouze chudý důchodce. Používá to jako obranu v rozvodové válce s exmanželkou Petrou (47). Jako senior, co má hluboko do kapsy, ale rozhodně nepůsobí! Na tajnou párty v hotelu bývalého bosse ústecké ČSSD Petra Bendy dorazil v jaguaru za 1,7 milionu korun.

Česká republika je od konce roku 2020 opět v pátém stupni protiepidemického systému (PES). To znamená, že na veřejně přístupných místech se mohou lidé pohybovat nejvýše v počtu dvou osob s výjimkou členů domácnosti a kolegů ze stejného zaměstnání. Restaurace i bary jsou  zavřené, v hotelích je možné ubytovávat hosty jen na služební cesty.

Navzdory vládním opatřením se ale v sobotu večer v teplickém luxusním hotelu Prince de Ligne, který patří vlivnému podnikateli Petru Bendovi, uskutečnil menší večírek. Podle našich informací Benda slavil narození syna Davida, jehož má s Evou Dvořákovou, dcerou hoteliéra Vlastimila Dvořáka (hotely Esplanade, Ambassador a Continental).

Těsně před začátkem přísně utajené párty, na niž redakci Expres.cz upozornil náš zdroj, se parkoviště před hotelem začalo plnit nablýskanými vozy, z nichž vystupovali prominentní hosté.

Jedním z nich byl expremiér Jiří Paroubek, kterého s Bendou pojí dlouholeté přátelství, Benda je mimochodem kmotrem Paroubkovy dcery. Paroubek do Teplic přijel v červeném voze Jaguar XF, jehož cena se pohybuje v rozmezí 1,5 až 1,7 milionu korun.

Jiří Paroubek vystupuje ze svého fára.

Bývalý premiér byl jako jeden z mála hostů vybaven rouškou a nesl si koženou brašnu. V hotelu zůstal přes noc, údajně tam byl pracovně.

„Řeči o mé účasti na nějakém mejdanu se mě dotýkají, už pět let nepiji alkohol,“ řekl Expresu Paroubek, který tvrdí, že byl v teplickém hotelu pracovně.

„Se společností pana Bendy mám dlouhodobou smlouvu o spolupráci. Měl jsem v 18 hodin v sobotu schůzku s ředitelem a účetním této společnosti. Pan Benda měl večer oslavu v rodinném kruhu, já jsem mu krátce poblahopřál. Protože práce trvala zhruba do 20 hodin, zůstal jsem do druhého dne v hotelu. To jsem předem plánoval,“ vysvětlil svou cestu do Teplic Paroubek.

Jiří Paroubek

Jsem chudý důchodce, tvrdil dříve Paroubek

Bývalému šéfovi sociální demokracie v minulosti drahá auta obstarával jeho syn, který také miluje vůni motoru a velmi rád jezdí v luxusních vozech.

Během rozvodu s manželkou Petrou expremiér jako svou hlavní zbraň za účelem zabránění dalšího navyšování alimentů kdysi použil tvrzení, že je jen „chudý důchodce“, který pobírá pětadvacet tisíc měsíčně coby starobní důchod.

Jiří Paroubek ve svém nabušeném fáru.

V současné době má Paroubek své bývalé ženě platit měsíčně na dceru deset tisíc korun, Paroubková dlouho usiluje minimálně o zdvojnásobení výživného. Bývalý předseda vlády se před jejich rozchodem chlubil, že díky spekulacím na burze vydělal miliony.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:14 úterý 25. května 2021. Anketa je uzavřena.

  • 99
  • 42
  • 26
  • 25
  • 24
  • 17