Nouzový stav Jiřího Paroubka: Expremiér je po operaci a chodí o berlích

Stres z nekonečné rozvodové války se stále ještě zákonnou manželkou Petrou (46) není to jediné, co Jiřího Paroubka (67) trápí. Expremiér nedávno podstoupil vážnou operaci a v současné době se pohybuje pomocí berlí. Co přesně se mu stalo?

Fotografové Expresu zastihli někdejšího šéfa sociální demokracie Jiřího Paroubka v centru Prahy, kde pracuje v kanceláři.

Jiří Paroubek je po operaci kyčle a chodí o berlích.

Ke svému autu došel za pomoci francouzských holí. Podle informací Expresu je Paroubek o berlích už více než měsíc.

V polovině března totiž bývalý premiér absolvoval dlouho plánovou operaci kyčle a teď podstupuje poctivou rehabilitaci.

Operace byla sice úspěšná a rehabilitace jde podle plánu, Paroubek ale nesmí nic uspěchat. Mnohdy stačí jeden špatný pohyb a problém je znovu na světě.

Jiří Paroubek chodí o berlích.

Petra prosila o návrat do prázdného domu, Paroubek byl proti

Kromě problémů s kyčlí řeší Paroubek ještě minimálně jeden závažný problém a tím je nekonečná rozvodová válka s manželkou Petrou. 

Manželé Paroubkovi žijí už tři roky odděleně. V domě v Chuchli, který jim stále oběma patří, ani jeden z nich nebydlí. 

Petra si před časem na sociální síti postěžovala, že se do domu během koronavirové krize chtěla nastěhovat s dcerkou a se svými psy. Paroubek byl ale rázně proti.

„Z obavy, aby mu zůstal majetek, mi přes právníky sdělil, že tam teď v době jeho nepřítomnosti bydlí jeho dospělý syn, který má vlastní byt. Není dítě jako dítě. O dospělého, víc než pětatřicetiletého syna a vlastní majetek je nutné se postarat. Tolik zloby v takto zlé době. P. S.: Čekám teď nenávistnou reakci a tiskovku, jak lžu a jsem... Musíme si pomáhat,“ napsala na Facebooku Petra, jež má ve své péči dceru Margaritu, se kterou žije ještě se třemi psy v pronajatém bytě v Praze 7.

„Sama jsem zvědavá, kde jednou budeme bydlet, ale teď jsme v pronájmu, na který si vydělám. Na žádný luxus teď nemáme peníze,“ řekla nám před časem Petra, podle níž se rozvod potáhne ještě klidně několik let.

Spory s manželkou Petrou Jiří Paroubek komentovat odmítl. O svém zdravotním stavu a pohledu na současnou politickou scénu už ale promluvil.

Rozhovor s expremiérem, který vydáme ve dvou částech, si budete moci přečíst již brzy na Expres.cz.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:02 sobota 22. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 45
  • 35
  • 28
  • 28
  • 27
  • 24