Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Poslanec Navrátil obviněný ze znásilnění maséra: Jeho coming out byl zásadní! tvrdí Jsme fér

    Lidovec Jiří Navrátil | foto: Profimedia.cz

    Hodně rušno je aktuálně v řadách vládní KDU-ČSL. Jeden z jejích poslanců, Jiří Navrátil, čelí obvinění maséra, který se s ním seznámil na erotickém serveru. Ten už podal trestní oznámení a policii popsal perverzní detaily setkání. Podle poslance, s nímž Expres.cz mluvil už před časem, jde naopak o brutální nesmysl. Masér je podle něj psychicky nemocný a zřejmě ho prý rozzuřilo, že odmítl dále využívat jeho služby. Navrátil si před tímto obviněním vysloužil uznání za svůj coming out, za což mu tleská především Filip Milde z iniciativy Jsme fér. O celé aféře se rozpovídal pro Radiožurnál.

    O případu jako první informoval server PrahaIN.cz. Expres.cz s mužem, jenž lidoveckého poslance ze znásilnění obviňuje, před časem mluvil. Ukázal nám policejní spis, kde popisuje detaily údajného činu. Potkat se měli na serveru Amatéři.cz. Domluvili se na masáži, masér za Navrátilem dojížděl do jeho poslaneckého bytu. Cena za masáž se měla pohybovat kolem dvanácti tisíc korun.

    Redakci Expres.cz oslovil před časem dotčený masér a předal nám materiály. S dotyčným politikem jsme mluvili ještě v době, kdy on sám policií kontaktován nebyl, masérovo obvinění razantně popírá.

    Celá záležitost s údajným sexuálním obtěžováním maséra z erotického portálu Amatéři.cz spíše než pobuřuje, zatím baví celou republiku. Poslanec za křesťanskou stranu popírá, že by někoho zneužil. Navrátil na sebe upozornil už před časem, kdy odhalil svou orientaci a přišel coming out, nad nímž dlouho uvažoval.

    Za to mu tleská Filip Milde z iniciativy Jsme fér.

    „Pan poslanec Navrátil je v tuto chvíli asi prvním mužským poslancem, který se k takovému kroku odhodlal. Je to v první řadě velmi odvážný krok, který si zaslouží velký respekt. Ten si zaslouží coming out jakéhokoliv člověka, který veřejně vystoupí a svěří se ostatním, že je gay, lesba nebo transčlověk,“ řekl pro Radiožurnál.

    Tím spíše, že je politik z tak konzervativní strany, jako je KDU-ČSL.

    „Určitě je to asi pro spoustu lidí velmi překvapující věc. Doufáme, že i tento krok povede ke kultivaci toho tématu právě v Poslanecké sněmovně, kde se i objevil návrh na ukotvení manželství jako svazku muže a ženy. V překladu to znamená, že to je zákaz manželství pro gay a lesbické páry, protože manželství muže a ženy nepotřebuje žádnou vlastní úpravu v Ústavě ČR. Do Ústavy bychom neměli zasahovat. Navíc to říká, že v právech bychom si měli být všichni rovni,“ dodal s tím, že právě tento coming out u křesťana by mohl vést k další diskuzi o uzákonění sňatku mezi stejným pohlavím.

    Jak celá kauza vznikla?

    Ve čtvrtek večer publikoval web PrahaIN,cz článek, v němž přináší výpověď údajné oběti sexuálního násilí, maséra z Prahy, který tvrdí, že ho znásilnil poslanec vládní strany. Ještě v době, než tato obvinění byla zveřejněna, jsme dotyčného poslance kontaktovali, aby se k nám tomu vyjádřil.

    „Mé osobní vyjádření je, že to je brutální nesmysl, k ničemu takovému by z mé strany nikdy nedošlo. U pana X jsem si objednal obyčejnou masáž, a to dvakrát. Vždycky jsem ty masáže normálně zaplatil podle jeho vyúčtování. (...) Pan X mi poté začal dost často psát, v podstatě bych to považoval za stalking, psal mi vyloženě hodně osobní věci. Když jsem odmítl další jeho služby s tím, že tak drahé masáže platit nebudu a raději si objednám masáž jinde a zbytek peněz dám na charitu, odpověděl mi, že přece také jako firma platí charitu. (...) Dozvídám se to od vás, z médií, to už člověk uvažuje, o co asi tomu člověku jde. (...) Myslím, že v tom z jeho strany mohla hrát určitou roli žárlivost. (...) Je skutečně zvláštní, že podá trestní oznámení a rozešle to médiím,“ řekl nám Navrátil.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:30 neděle 7. května 2023. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      89
    • Tvl
      14
    • Super
      9
    • Sladký
      9
    • Cože
      7
    • Trapas
      6
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...